Mazanec mieri do NHL, Slovan má náhradu. Opäť Čecha

Mazanec v Slovane skončil a pokračuje v NHL.
Mazanec v Slovane skončil a pokračuje v NHL. (Autor: SITA)
Sportnet|2. dec 2017 o 06:38

Nahradiť by ho mal ďalší český brankár.

BRATISLAVA. V tejto sezóne sa v HC Slovan Bratislava striedali dvaja brankári. V ostatnom obdbobí dostával prednosť Jakub Štěpánek, v úvode sezóny v bránke začínal prevažne jeho krajan Marek Mazanec.

A práve druhý menovaný český brankár Slovan opúšťa. Informoval o tom portál isport.cz, potvrdil to už aj samotný Slovan.

Mazanec sa stane hráčom New York Rangers. V ňom pôsobí ďalší český brankár Ondřej Pavelec.

S ním by sa mal pobiť o post dvojky za hviezdnym Henrikom Lundqvistom. "S vedením Slovanu sme mali férovú dohodu, podľa ktorej uvoľní Mazanca v prípade kvalitnej ponuky z NHL," povedal v rozhovore pre hokej.cz hráčov agent Michal Sivek.

Mazanec prišiel do Slovana pred touto sezónou z Nashville Predators. Nastúpil do 23 zápasov s úspešnosťou zákrokov 89,9%.

Na medzinárodnom turnaji Karjala Cup pripísal prvé zápasy za českú reprezentáciu. Podľa agenta zvažoval niekoľko ponúk. "Jednania boli pomerne konkrétne, Mareka to oslovilo. Po úvahe sa rozhodol, že by sa chcel vrátiť do zámoria," uviedol Sivek.

"HC SLOVAN Bratislava rieši brankársku otázku a už v najbližších hodinách by mal k Jakubovi Štěpánkovi pribudnúť druhý gólman so skúsenosťami z KHL i ďalších európskych súťaži, ktorý odcestuje s mužstvom aj na nadchádzajúci trip," reagoval Slovan na svojej oficiálnej webstránke.

Mazanec prišiel do Slovana Bratislava z Nashvillu Predators.
Mazanec prišiel do Slovana Bratislava z Nashvillu Predators. (Autor: SITA, SITA/AP, SME)

Ako informoval web klubu, na jeho miesto Slovan angažoval iného českého brankára Jakuba Sedláčka, ktorý sa dohodol na zmluve do konca aktuálneho ročníka. Kontrakt ešte podlieha registrácii na Centrálnej hráčskej matrike (CIB) v Moskve.

Sedláček ešte v piatok absolvoval posledný zápas EBEL ligy za talianske Bolzano. S výpravou Slovana by mal cestovať už na nadchádzajúci trip.

V tejto sezóne bude chytať už za tretí tím, keďže ročník začal na skúške v Hradci Králové. Dvadsaťsedemročný brankár v minulosti pôsobil aj v Zlíne a Diname Riga. Sedláček má na svojom konte tiež niekoľko štartov za českú reprezentáciu, predstavil sa tiež na svetovom šampionáte hráčov do 20 rokov.

Slovan tiež potvrdil ukončenie spolupráce s českým krídelníkom Radkom Smoleňákom. Ten v 24 zápasoch za Slovan dal päť gólov a pridal štrnásť asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Mazanec mieri do NHL, Slovan má náhradu. Opäť Čecha