Tréner roka? Khabib chce pokračovať v otcových šľapajách, tvrdí bývalý šampión

Bývalý šampión strednej váhy Luke Rockhold.
Bývalý šampión strednej váhy Luke Rockhold. (Zdroj: Esther Lin, MMA Fighting)
Adrián Mečiar|23. mar 2021 o 17:50

Luke Rockhold zvažuje ponuku, ktorú mu dal Khabib Nurmagomedov.

LAS VEGAS. Prezident UFC síce konečne uznal jeho definitívny koniec kariéry, no rozhodne sa nedá povedať, že Khabib Nurmagomedov plánuje úplne ustúpiť do úzadia.

Nurmagomedov bol prítomný na posledných galavečeroch a nie vždy iba ako čestný hosť. V jednom prípade bol na turnaji v úlohe trénera, keď pomáhal Islamovi Makhachevovi. 

S Makhachevom vyrastal v Dagestane, kde oboch trénoval zosnulý Abdulmanap Nurmagomedov, Khabibov otec.

Sám Khabib dúfa, že ho Makhachev čoskoro nahradí na tróne ľahkej váhy, a tak jeho prítomnosť v trénerskom rohu nikoho neprekvapila.

Každopádne, toto by vo všeobecnosti nemusel byť príliš ojedinelý pohľad, a to nielen pri zápasoch Islama Makhacheva.

Trénerské ambície

Khabibov niekdajší tímový kolega a zároveň bývalý šampión strednej váhy Luke Rockhold tvrdí, že dostal od Khabiba ponuku. Teda, keby len jednu.

„Osvojuje si túto trénerskú rolu. Neustále mi vraví, že ma bude trénovať, ide po mne,“ smial sa Rockhold v rozhovore pre TMZ Sports

Rockholdovi pripadá celá situácia celkom vtipná. Nejde o to, že by znevažoval Nurmagomedovove znalosti a kvality. Skôr ide o roky, ktoré strávili na spoločných tréningoch.

Keď Nurmagomedov vstúpil do UFC, hľadal v Spojených štátoch tím, v ktorom sa bude môcť aj na tréningoch stretávať so špičkovými zápasníkmi.

Napokon sa udomácnil v American Kickboxing Academy v San José, kde vytvoril veľmi silnú zostavu s Cainom Velasquezom, Danielom Cormierom či práve Lukeom Rockholdom.

„Mal som ho rád od prvého dňa, čo k nám zavítal. Zakaždým ma vedel zatlačiť k mojim limitom,“ hovorí Rockhold o tréningu s Nurmagomedovom.

Nanešťastie, zloženie tejto hviezdnej partie sa časom pozmenilo. Velasquez bol kvôli zraneniam v gyme len sporadicky a neskôr ukončil kariéru. Rockhold potreboval po neúspechoch nový impulz, a tak odišiel na Floridu.

„Chce pokračovať v otcových šľapajách.“

Po rokoch však môže dôjsť k opätovnému nadviazaniu spolupráce. Tentoraz ale vo vzťahu trénera a zverenca.

Rockhold zatiaľ neprezradil, či prijal Khabibovi trénerskú ponuku, no zjavne ju zvažuje. Na týždeň pricestoval do Las Vegas, aby si vyskúšal tréning pod taktovkou bývalého tímového kolegu.

V pondelok sa už na sociálnych sieťach pochválil tréningovou fotografiou.

„Ide za ocenením pre trénera roka. To je jeho ďalší cieľ, chce pokračovať v otcových šľapajách a môže sa stať veľmi dobrým trénerom,“ uviedol Rockhold o Khabibovom potenciáli v pozícii trénera.

Rockhold plánuje svoj návrat do akcie na letné mesiace. Do klietky sa postaví po dvojročnej pauze, pričom naposledy podľahol súčasnému šampiónovi poloťažkej divízie Janovi Blachowiczovi.

Tentoraz však počíta s pôsobením v rámci strednej váhy. „To je moja titulová váha,“ hovorí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tréner roka? Khabib chce pokračovať v otcových šľapajách, tvrdí bývalý šampión