Kelemen pred podpisom zmluvy s Arisom Solún

SITA|20. júl 2007 o 18:58

KOŠICE 20. júla (SITA) - Slovenský futbalový brankár Marián Kelemen sa dohodol s gréckym prvoligistom FC Aris Solún na dvojročnej zmluve. Pre 27-ročného rodáka z Michaloviec to bude už šiesta zastávka ...

KOŠICE 20. júla (SITA) - Slovenský futbalový brankár Marián Kelemen sa dohodol s gréckym prvoligistom FC Aris Solún na dvojročnej zmluve. Pre 27-ročného rodáka z Michaloviec to bude už šiesta zastávka v zahraničnom klube, keď okrem holandského tímu NAC Breda, tureckého Bursasporu a lotyšského Ventspilsu pôsobil vo dvoch kluboch na Kanárskych ostrovoch - CD Tenerife a UD Vecindario. "V nedeľu odlietam do Grécka. Dohoda je už na svete, idem len podpísať zmluvu. Tá by mala trvať dva roky," povedal pre východoslovenský denník Korzár Kelemen, ktorý na Slovensku obliekal dresy 1. FC Košice, Bardejova, Trenčína, Slovana Bratislava a Senca. "Ponuky som mal aj z klubov II. španielskej ligy, ale po zvážení som sa rozhodol pre Aris. Veľmi ma láka štart v Pohári UEFA. Svoje zohralo i to, že v klube je španielsky tréner Juan Carlos Oliva, španielsky športový riaditeľ aj španielski hráči, takže jazyková bariéra nehrozí," doplnil odchovanec michalovského futbalu.

Aris Solún skončil v uplynulej sezóne v gréckej Super League na 4. mieste so ziskom 46 bodov, na majstrovský Olympiakos Pireus stratil 25 bodov. "S gréckym futbalom nemám veľké skúsenosti, no myslím si, že štýlom bude podobný tureckému. Dúfam, že sa v klube chytím od prvých dní," dodal člen širšieho reprezentačného kádra. Aris hráva svoje domáce stretnutia na Kleanthis Vikelides Stadium, ktorý pred OH 2004 v Aténach prešiel rozsiahlou rekonštrukciou a v súčasnosti má kapacitu 23 220 divákov. Klubovými farbami sú žltá a čierna.


Nachádzate sa tu:
Domov