Keinathovi druhý krok nevyšiel v sedemsetovej dráme

SITA|5. apr 2008 o 17:00

NANTES 5. apríla (SITA) - Slovenský stolnotenisový reprezentant Thomas Keinath (94. v rebríčku ITTF) si zatiaľ nevybojoval miestenku na OH 2008 v Číne. Úradujúci majster SR mal v sobotňajšej II. fáze ...

NANTES 5. apríla (SITA) - Slovenský stolnotenisový reprezentant Thomas Keinath (94. v rebríčku ITTF) si zatiaľ nevybojoval miestenku na OH 2008 v Číne. Úradujúci majster SR mal v sobotňajšej II. fáze vyraďovacej časti turnaji európskej olympijskej kvalifikácie stolných tenistov vo francúzskom Nantes (2. - 6. 4. 2008) na dosah postup do finále, v ktorom by ho čakal Joao Monteiro z Portugalska (59.), ale napokon ho o rozhodujúci duel o účasť v Pekingu pripravila prehra 3:4 v sedemsetovej bitke s Ukrajincom Oleksandrom Diduchom (152.).

Keinath v 1. kole X-skupiny zvíťazil nad srbským ľavákom Alexandarom Karakaševičom (48.) 4:2. Vyrovnaný duel s európskym šampiónom v mixe rozhodol vo svoj prospech v dramatických koncovkách piateho a šiesteho dejstva, ktoré vyhral 17:15 a 12:10. Tridsaťročný Nemec, ktorý má od vlaňajška slovenské občianstvo, sa v

2. kole (semifinále) predstavil proti aj na Slovensku dobre známemu Diduchovi. Keinath bol v zápase vďaka o takmer 60 miest lepšiemu rebríčkovému postaveniu favoritom, ale za stolom v športovej hale Beaulieu sa odohrala dráma so šťastným koncom pre bývalého hráča ŠKST Bratislava.

O jedno z prekvapení kvalifikačného turnaja v Nantes sa mohol postarať Ľubomír Pištej (107.), ktorý mal Nemca Christiana Süssa (38.) už takpovediac na lopate, no napokon podľahol v 1. kole U-skupiny tesne 3:4. Prešovský rodák za stavu 2:1 na sety nevyužil vedenie 10:8, vzápätí prehral 4 body za sebou a potom v koncovke stratil aj nasledujúce piate dejstvo. V rozhodujúcom siedmom sete Pištej vyhrával 5:2, favorizovaný Düsseldorfčan si zobral oddychový čas a šnúrou 6 víťazných loptičiek otočil vývoj.

"Aj keď to ani dnes nevyšlo, nedá sa povedať, že by som bol vyslovene sklamaný. Chalani odohrali vynikajúce zápasy, v ktorých podali super výkony. Rozdiely medzi hráčmi sú minimálne, aj pohľad na výsledky jednotlivých setov nasvedčuje, že je to nesmierny boj o každú loptičku. Treba si uvedomiť, že kto chce ísť na olympiádu, musí zdolať troch vynikajúcich súperov," začal hodnotenie pre agentúru SITA kormidelník mužov SR Jarolím Miko a potom k duelom svojich zverencov dodal: "Stretnutia sa vyvíjajú ako na hojdačke. Pištej napríklad v prvom sete viedol 10:7, prehral 11:13. Potom zase v štvrtom vyhrával 10:8, no získal ho Süss v pomere 12:10. V siedmom dejstve mal navrch Ľubo do stavu 5:2, po zmene strán však Nemcovi vyšlo pár loptičiek a tam sa to celé zlomilo. V dueli Keinatha s Diduchom momentálne pôsobiacim v Španielsku sa prvé štyri dejstvá skončili na tzv. výhody. V prvom sete Thomas otočil nepriaznivý stav z 8:10, v druhom zase nevyužil vedenie 9:4. Bolo to vyrovnané až do konca, žiaľ záver zvládol lepšie Diduch."

Obaja slovenskí reprezentanti budú mať v Nantes ešte jednu šancu zabojovať o účasť na OH, už v sobotu večer sa začne III. fáza play off, v ktorej rozdelia v oboch kategóriách po tri miestenky.


Sobotňajšie výsledky slovenských stolných tenistov na turnaji európskej olympijskej kvalifikácie vo francúzskom Nantes (2. - 6. 4. 2008):


MUŽI

II. fáza play off - U-skupina - 1. kolo (štvrťfinále):

Ľubomír Pištej (SR) - Christian Süss (Nem.) 3:4 (-11, 8, 6, -10, -11, 8, -7)


II. fáza play off - X-skupina - 1. kolo (štvrťfinále):

Thomas Keinath (SR) - Alexander Karakaševič (Srb.) 4:2 (10, -4, 8, -9, 15, 10)

semifinále:

Thomas Keinath (SR) - Oleksandr Diduch (Ukr.) 3:4 (11, -11, -13, 10, -8, 6, -8)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Keinathovi druhý krok nevyšiel v sedemsetovej dráme