Kedy uvidíme zápas Végh vs Vémola? (komentár)

Vladimír Bilohuščin|14. mar 2018 o 01:00

Po podpise Végha s Oktagonom sa začalo naplno hovoriť o superfighte.

Tak a je to vonku, Attila Végh podpísal kontrakt s organizáciou Oktagon. Zatiaľ nie je vôbec jasné, na ako dlho, ale Ondro Novotný v relácii Letem Světem prezradil, že pôjde o kontrakt na viac sezón. To, že Attila podpísal kontrakt s Oktagonom nie je taká bomba, skôr sa to čakalo, keďže Végh avizoval, že je pod organizáciou spokojný a do ACB si ide iba ´odskočiť´. Dôležitejšia informácia ale bola, že sa údajne už dva mesiace rokuje o zápase Végh – Vémola. Tu to bude ale zrejme tvrdé, ale skúsme trochu hypotetizovať.

Ako Karlos, tak aj Attila v minulosti jasne povedali, že sú za spoločný zápas. Obaja bojovníci sa dobre poznajú zo šou Oktagon Výzva 2, obaja sú najväčšie hviezdy v Česko-slovensku. Aj keď je pravda, že má Attila mierne navrch vo váhe, obaja vedia, že ich spoločný duel prinesie najväčšie výplaty na našom území. Tu ale nastáva mierny problém, Vémola je totiž upísaný konkurenčnej organizácii XFN. V hre sú ale až priveľké zisky.

Ak by sme sledovali scenáre, ako by asi tento duel mohol prebehnúť, zrejme prídeme na štyri možnosti. Prvá je, že sa duel udeje pod hlavičkou XFN, čo je ale málo pravdepodobné, keďže Attila podpísal práve zmluvu, ktorú Oktagon s pompou oznámil. Druhá možnosť je, že sa duel odohrá pod hlavičkou Oktagonu, čo je už trocha viac pravdepodobné, ale iba o ´žiletku´, keďže XFN s pompou oznámilo podpis Vémolu. Ten ale pôsobil pod Oktagonom a zrejme bude v zákulisí aj táto politika. XFN si ale určite dalo pozor a do zmluvy pridalo klauzulu o neúčasti u konkurencie. Ak by totiž prišli o Vémolu, mohlo by to byť pre organizáciu likvidačné. Vykúpenie bojovníka zo zmluvy je zrejme taktiež mimo, keďže odkupné sumy sú naozaj kruté.

Treťou možnosťou je spojenie síl a usporiadanie duelu pod spoločnou značkou. Túto možnosť ale môžeme rovno vylúčiť, keďže oba tábory majú svoje know how a posledné, čo by chceli je ukazovať ho konkurencii. Ak by už aj prišlo ku spolupráci, obávam sa, že by sa oba tábory skôr pozabíjali, ako by prišlo k dohode. Verte mi, viem o čom hovorím...

Najpravdepodobnejšia bude posledná možnosť. Naplánovanie hneď dvoch duelov. Tento model je zdá sa jedinou alternatívou v tejto patovej situácii. Ak sa totiž obe organizácie zatnú a nepustia svoju hviezdu, nikam to nepovedie a bude to maximálne kontraproduktívne, nie iba pre organizácie, ale hlavne pre fanúšikov. V biznise ale ide o jedno, o peniaze, a v tomto súboji je ich priveľa na to, aby ich detské hádky nechali ležať na stole.

Z môjho pohľadu tipujem, že prvý duel sa odohrá pod hlavičkou Oktagonu, keďže ten oznámil, že v Ostrave prinesie novinky. Aj keď promotér avizoval, že sa v júni Attila vracia do hry, v tomto čase veľkolepý duel takmer určite neprebehne, keďže na promo bude málo času a v podobnom termíne bude aj gala v O2 aréne s Karlosom v jednej z hlavných úloh. Skromne si dovolím tvrdiť, že prvý duel sa odohrá na jeseň, prípadne koncom roka pod hlavičkou Oktagonu, druhý duel by sa teoreticky mohol odohrať na veľkom gala XFN koncom roka v Prahe, kde bude na programe duel Rytmus vs Marpo, skôr ale budúci rok na jar, zasa v O2.

Ak sa teda nestane niečo zásadné (rozhádanie sa bojovníka s organizáciou, diera v podpísanej zmluve), môžeme sa tešiť hneď na dva súboje najväčších hviezd histórie domácej scény.  

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Kedy uvidíme zápas Végh vs Vémola? (komentár)