Má 53 rokov a predĺžil zmluvu. Japonec pokračuje v najvyššej súťaži

Kazujoši Miura.
Kazujoši Miura. (Autor: Twitter FC Jokohama)
SITA|11. jan 2021 o 16:07

Moja vášeň pre futbal stále rastie, povedal.

BRATISLAVA. Najstarší autor gólu v najvyššej japonskej súťaži Kazujoši Miura už má 53 rokov, no s profifutbalom ešte nekončí.

Predĺžil totiž zmluvu s tímom FC Jokohama na ďalšiu sezónu. Koncom februára, iba deň pred začiatkom nového ligového ročníka v Japonsku, oslávi už 54. narodeniny.

Niekdajší kanonier japonskej reprezentácie prišiel do Jokohamy už v roku 2005, v tomto klube strávi už sedemnástu sezónu.

"Moja vášeň pre futbal stále rastie," prezradil po podpise nového kontraktu, informuje o tom web BBC.com.

Miura začal so seniorskou kariérou v roku 1986 v brazílskom Santose, v roku 2017 sa vo veku 50 rokov a 14 dní stal najstarším futbalistom s gólom v japonskom súťažnom futbale, aj keď len v druhej najvyššej súťaži.

Vo vlasti patrí medzi najpopulárnejších športovcov a tvárou najvyššej domácej súťaže je od roku 1993. V národnom tíme v 89 dueloch strelil 55 gólov. V Európe si v minulosti zahral v Chorvátsku za Croatiu Záhreb a v Taliansku za FC Janov.

V septembri 2020 sa stal najstarším hráčom, ktorý sa objavil na trávniku v zápase najvyššej japonskej súťaže, keď s kapitánskou páskou na rukáve odohral takmer hodinu v zápase proti Kawasaki Frontale.

Bol to vôbec prvý Miurov duel v J-League súťaži od roku 2007, keďže Jokohama strávila v druhej lige 12 rokov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Má 53 rokov a predĺžil zmluvu. Japonec pokračuje v najvyššej súťaži