Každý deň ma prehovárajú na návrat do UFC, tvrdí Ronda Rousey

Adrián Mečiar|31. jan 2020 o 01:00

„Neprejde deň, čo by ma ľudia nenahovárali na ďalší zápas," hovorí hviezdna Ronda Rousey, ktorá pred tromi rokmi absolvovala svoju pravdepodobnú rozlúčku s oktagonom s logom UFC. Toto svoje rozhodnutie ale podľa vlastných slov neľutuje.

„Neprejde deň, čo by ma ľudia nenahovárali na ďalší zápas," hovorí hviezdna Ronda Rousey, ktorá pred tromi rokmi absolvovala svoju pravdepodobnú rozlúčku s oktagonom s logom UFC. Toto svoje rozhodnutie ale podľa vlastných slov neľutuje.

Sú to viac ako tri roky, odkedy Ronda Rousey naposledy stála v oktagone UFC.

Pokus o návrat vtedy Američanke absolútne nevyšiel, Amande Nunes podľahla už v prvej minúte. Rousey sa následne snažila okrem Hollywoodu presadiť aj v ringu WWE, ale napriek veľkému úspechu sa dlho neohriala ani tam a v súčasnosti sa sústreďuje najmä na budovanie vlastnej rodiny.

Kariéra v rámci zmiešaných bojových umení je tým pádom pravdepodobne uzavretou kapitolou.

Rousey však v nedávnom rozhovore tvrdila, že je veľmi ťažké dať za svojou kariérou definitívnu bodku, pretože ju fanúšikovia dennodenne prehovárajú, aby sa vrátila do klietky. „Neprejde deň, čo by ma ľudia nenahovárali na ďalší zápas. Preto si musím pokladať otázku, či by som chcela byť najlepšou bojovníčkou všetkých čias, alebo by som radšej všetkých presvedčila o tom, že som najlepšou bojovníčkou všetkých čias. Kedysi boli pre mňa dôležité obe tieto tvrdenia. Ale dostalo sa to do bodu, keď viac nechcem obetovať samú seba a moju rodinu kvôli ľuďom, ktorým na mne v skutočnosti vôbec nezáleží,” rozrozprávala sa Rousey pre zámorský portál MMA Fighting.

Zároveň sa Ronda Rousey sťažuje na to, že ľudia ju videli a v podstate stále sa na ňu pozerajú iba ako na zápasníčku. A to je čosi, s čím sa olympijská medailistka v džude z roku 2008 dlho nedokázala vyrovnať.

„Je náročné žiť v prostredí, kde si ťa vážia na základe toho, ako ti vyšiel tvoj posledný zápas. Až môj manžel ma naučil, že som oveľa viac ako len bojovníčka. Nemusím ľuďom dokazovať, že som najlepšia, pokiaľ viem, že som.”

A aj cez to všetko Rousey priznáva, že odchod z UFC bol pre ňu veľmi ťažký. Po čase však svoje rozhodnutie určite neľutuje, keďže občas vidí, ako to dopadá. „Musela som nájsť moju identitu bez UFC. To bolo najťažšie, kým som zistila, že môžem fungovať aj bez toho. Dnes pozerám niektoré zápasy v Bellatore a vravím si, Bože, táto osoba ešte zápasí? Ani sa na to nemôžem pozerať, nie je to pekný pohľad," priznala Rousey.

S určitosťou teda môžeme povedať, že bývalej svetovej šampiónke bantamovej váhy nijako nechýba kariéra v MMA.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Každý deň ma prehovárajú na návrat do UFC, tvrdí Ronda Rousey