Kataláncovi Fabregasovi ležalo v nedeľu pri nohách celé Španielsko

TASR|23. jún 2008 o 14:05

Madrid 23. júna (TASR) - V základnej zostave trénera španielskej futbalovej reprezentácie Luisa Aragonesa nemá síce Cesc Fabregas stabilné miesto, no ...

Madrid 23. júna (TASR) - V základnej zostave trénera španielskej futbalovej reprezentácie Luisa Aragonesa nemá síce Cesc Fabregas stabilné miesto, no rozhodujúcu jedenástku vo štrťfinálovom stretnutí proti Taliansku na EURO 2008 premenil chladnokrvne a bez emócií.

V tíme nedokáže 21-ročný hráč Arsenalu Londýn vždy podať optimálny výkon, konštatuje tlač, no v nedeľu ležalo Kataláncovi pri nohách celé Španielsko.

"Necítil som nervozitu," povedal Fabregas po stretnutí. A pritom mal na ňu naozaj dostatok dôvodov. Skúsený taliansky gólman Gianluigi Buffon už dohnal k slzám celý rad hráčov. Naposledy Rumuna Adriana Mutua, keď mu chytil nariadený pokutový kop a udržal tak hasnúci plamienok postupovej šance Squadry Azzurry zo základnej skupiny.

To, že v španielskom tíme zohrieva lavičku pre náhradníkov, Fabregasovi vôbec nevadí. "Prišiel som, aby som pomohol tímu. Ak dostanem šancu, pokúšam sa ju využiť. Držím sa však zároveň nariadení trénera," povedal stredopoliar.

Na otázky katalánskych žurnalistov odpovedá vždy v katalánčine a pre ostatných svoje vyjadrenia zopakuje ešte raz po španielsky. Hviezda "kanonierov" s tým nemá žiadny problém: "Všetci Katalánci v tíme odovzdávajú maximum pre Španielsko." Okrem neho sú to ešte Xavi, Fernando Navarro, Joan Capdevila a Sergio Garcia. Separatizmus po vzore Škótska alebo Walesu, ktoré majú vlastné reprezentačné výbery, je však Fabregasovi cudzí: "Nezaoberám sa týmto problémom. Hráme za Španielsko rovnako, ako ostatní nominovaní hráči. Nikto nie je o nič menší Španiel, ako iný hráč. Sem sme prišli, aby sme získali titul."

Informovala agentúra APA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kataláncovi Fabregasovi ležalo v nedeľu pri nohách celé Španielsko