Karhanov stav sa zlepšuje, chce nastúpiť už proti Hoffenheimu

SITA|2. okt 2009 o 12:27

Zdravotný stav kapitána slovenskej futbalovej reprezentácie Miroslava Karhana sa zo dňa na deň zlepšuje.

MAINZ.

Skúsený 33-ročný defenzívny stredopoliar by chcel nastúpiť v drese svojho zamestnávateľa, ktorým je účastník najvyššej nemeckej súťaže 1. FSV Mainz, v sobotňajšom stretnutí 8. kola I. bundesligy 2009/2010 proti Hoffenheimu.

"Zranený členok ma už nebolí. Opäť som sa zapojil do tréningového procesu s mužstvom,“ potešil slovenských fanúšikov Miroslav Karhan, ktorý vynechal septembrové kvalifikačné zápasy Slovenska o postup na budúcoročný svetový šampionát proti Česku (2:2) a Severnému Írsku (2:0).

"Cítim sa omnoho lepšie, ale či zasiahnem do hry v lige, to je otázka pre trénera. Kouč Heidel bol cez týždeň chorý, takže som nemal možnosť rozprávať sa s ním. Nominácia na ligový duel je v jeho kompetencii. Uvidím, či dostanem príležitosť, rád by som však nastúpil,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA odchovanec trnavského futbalu a pokračoval: "Hoffenheim je veľmi silný najmä smerom dopredu. Dúfam, že sa nám podarí bodovať a potvrdíme našu dobrú formu z prvej časti sezóny." Mainzu patrí po siedmich kolách solídna ôsma priečka s 11-bodovým ziskom.

Karhan sa naposledy v drese Mainzu objavil koncom augusta. Odvtedy nútene pauzuje pre zranenie pravého členka. Na dôležitý kvalifikačný duel o postup na majstrovstvá sveta 2010 do Juhoafrickej republiky proti Slovincom (sobota 10. októbra o 20.30 h na Tehelnom poli, pozn.) by mal byť zdravotne v poriadku.

"Už sa do reprezentácie veľmi teším. Čaká nás nesmierne náročný súper. Dúfam, že už po zápase so Slovincami si zabezpečíme postup na svetový šampionát,“ vyhlásil Miroslav Karhan.

Kouč Vladimír Weiss st. nemôže v dueli so Slovinskom počítať s dvojicou ofenzívnych hráčov. Stanislav Šesták je vykartovaný a navyše má zlomený prst na ruke, Filipa Hološka vyradila fraktúra ihlicovej kosti.

"Je veľká škoda, že obaja sú zranení. V dôležitom zápase proti Slovincom to budeme musieť zvládnuť bez nich,“ ľutoval absenciu reprezentačných spoluhráčov stredopoliar Mainzu Karhan. Slovákom stačí na definitívny postup do JAR remíza v stretnutí proti Slovincom.

Nachádzate sa tu:
Domov