Karhan po štyroch asistenciách skóroval z pokutového kopu

SITA|28. sep 2007 o 13:39

MAINZ 28. septembra (SITA) - Vo štvrtkovom dohrávanom stretnutí 7. kola druhej najvyššej nemeckej futbalovej súťaže dal svoj premiérový gól v II. bundeslige v drese klubu 1. FSV Mainz slovenský defenzívny ...

MAINZ 28. septembra (SITA) - Vo štvrtkovom dohrávanom stretnutí 7. kola druhej najvyššej nemeckej futbalovej súťaže dal svoj premiérový gól v II. bundeslige v drese klubu 1. FSV Mainz slovenský defenzívny stredopoliar Miroslav Karhan, ktorý dovtedy v novej sezóne štyrikrát asistoval, vrátane DFB-Pokalu. Za sľubného stavu 2:0 pre domácich sa 31-ročný Šulekovčan postavil v 79. min k lopte stojacej na bielom bode a z pokutového kopu za ruku oklamal gólmana mužstva 1860 Mníchov Michaela Hofmanna strelou do stredu bránky. Skóre sa neskôr už nezmenilo a Mainz sa prostredníctvom presvedčivého víťazstva 3:0 nad lídrom tabuľky vyšvihol zo 7. priečky na 5. miesto. V nedeľu o 14.00 h bude hrať na pôde Hoffenheimu.

Rekordér v počte reprezentačných štartov v drese Slovenska (84 zápasov, 12 gólov) prišiel do Mainzu v júni na dva roky ako voľný hráč z prvoligového VfL Wolfsburg, v drese ktorého odohral 173 zápasov (9 gólov), čo je klubový rekord. S "vlkmi" sa oficiálne rozlúčil 19. mája v rámci stretnutia záverečného 34. kola I. bundesligy proti Werderu Brémy, na ktorý nenastúpil. V tíme VfL pôsobil šesť rokov. O bývalého hráča Hlohovca, Trnavy, Betisu Sevilla a Besiktasu Istanbul sa okrem Mainzu zaujímalo aj ďalšie nemecké druholigové mužstvo 1. FC Kaiserslautern a rakúsky Rapid Viedeň.


Nachádzate sa tu:
Domov