Karalahti do Slovana nepríde, mieri do Švédska

Jere Karalahti (tretí zľava) ešte v drese Jokeritu Helsinki.
Jere Karalahti (tretí zľava) ešte v drese Jokeritu Helsinki. (Autor: SITA)
TASR|21. nov 2014 o 12:59

Obranca Jere Karalahti odohral v KHL posledný zápas za Jokerit Helsinki, pôsobiť bude vo švédskom klube HV 71 Jönköping.

HELSINKI. Skúsený fínsky hokejový obranca Jere Karalahti opúšťa tím KHL Jokerit Helsinki a bude pôsobiť vo švédskom klube HV 71 Jönköping, ktorý hrá v najvyššej súťaži SHL.

O odchode 39-ročného Karalahtiho z Jokeritu sa hovorilo dlhšie, nedávno sa jeho meno spájalo aj s príchodom do Slovana Bratislava.

Štvornásobný medailista z majstrovstiev sveta (trikrát striebro, raz bronz) nastúpil v tejto sezóne za Jokerit na 22 zápasov, v ktorých mal bilanciu 1+9. S tímom zo svojho rodného mesta sa rozlúčil štvrtkovým víťazstvom 3:1 nad lídrom KHL SKA Petrohrad, pričom si pripísal na konto dve asistencie.

"Jere je veľmi skúsený a silný obranca a som presvedčený, že bude pre nás veľkou posilou," povedal športový riaditeľ Jönköpingu Johan Davidsson.

Karalahti sa v minulosti negatívne preslávil aj pre problémy s alkoholom a tvrdými drogami, preto aj predčasne ukončil pôsobenie v NHL. V zámorí odohral len tri sezóny v dresoch Los Angeles a Nashvillu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Karalahti do Slovana nepríde, mieri do Švédska