Rýchlejší boli len Ukrajinci. Slovenská vlajková loď postúpila na MS do finále

Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka a Adam Botek.
Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka a Adam Botek. (Autor: Facebook Slovenská kanoistika - Sprint Team)
TASR|5. aug 2022 o 16:19 (aktualizované 5. aug 2022 o 21:49)

Slováci obhajujú striebro.

DARTMOUTH. Slovenský štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka, Adam Botek sa na MS v kanadskom Dartmouthe prebojoval do sobotňajšieho A-finále na 500 m.

V druhom semifinále skončil druhý o 0,64 s za ukrajinským kvartetom Oleg Kucharyk, Dmitrij Danilenko, Igor Trunov, Ivan Senykin.

Slovenská káštvorka na olympijskej päťstovke obhajuje striebro z vlaňajšieho svetového šampionátu v Kodani.

Do finále postúpil aj dvojkajak v zložení Erik Vlček, Adam Botek na 500 m. V druhom semifinále obsadil tretie miesto so stratou 0,74 na portugalský tandem Joao Ribeiro, Messias Baptista.

Po úvodnej 250-ke figurovali Slováci na piatej priečke, vďaka výbornému finišu sa však prepracovali na tretiu pozíciu, keď predstihli lode Poľska a Kanady.

Milan Dörner finišoval v druhom semifinále K1 na 500 m piaty a predstaví sa v B-finále.

Ďalší Slovák Peter Gelle postúpil v K1 na 1000 m trati taktiež iba do do B-finále. V treťom semifinále skončil na štvrtom mieste s výraznou stratou na víťazného Čecha Josefa Dostála.

Do bojov o medaily postúpili najlepší traja kajakári. Matej Rusnák dopádloval v semifinále C1 na 500 m piaty a tiež sa predstaví v malom finále. Rovnako piaty skončil aj v C1 na 1000 m. a tiež sa prestaví v B-finále.

Do finále sa prebojoval aj slovenský dvojkajak na 1000 m v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák. V semifinále obsadil druhé miesto s vyše trojsekundovou stratou na španielsky tandem Aitor Gorrotxategi - Pedro Vazquez.

Ešte 250 m pred cieľom Slováci viedli, v závere však zvoľnili.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Rýchlejší boli len Ukrajinci. Slovenská vlajková loď postúpila na MS do finále