Kanaďan Lindros ukončil kariéru

TASR|9. nov 2007 o 08:11

London 9. novembra (TASR) - Legendárny kanadský hokejista Eric Lindros vo štvrtok oficiálne oznámil ukončenie svojej hráčskej kariéry. Tridsaťštyriročný ...

London 9. novembra (TASR) - Legendárny kanadský hokejista Eric Lindros vo štvrtok oficiálne oznámil ukončenie svojej hráčskej kariéry. Tridsaťštyriročný center sa počas nej tešil zo zisku zlatej olympijskej medaily i trofeje pre najužitočnejšieho hráča NHL.

Hoci Lindros strávil v zámorskej profilige až 13 sezón, vzhľadom na početné zranenia a otrasy mozgu v nej odohral len 760 zápasov. Aj to mu však stačilo na to, aby si na svoje konto pripísal 865 bodov a 1398 trestných minút. Za najužitočnejšieho hráča súťaže ho vyhlásili v roku 1995. Okrem zlatej medaily z olympiády v Salt Lake City má Kanaďan vo svojej zbierke aj striebro zo ZOH 1992 v Albertville.

Pri príležitosti odchodu do hokejového dôchodku sa Lindros rozhodol venovať sumu 5 miliónov amerických dolárov Ústavu zdravotného výskumu v kanadskom Londone, kde sa tamojší rodák často liečil z otrasov mozgu.

Nachádzate sa tu:
Domov