Kanada na MS možno aj s výborným obrancom Drew Doughtym

SITA|26. apr 2010 o 12:31

Hoci hokejová sezóna v NHL sa skončila pre nich sklamaním, dvojica mladíkov z Los Angeles Kings Wayne Simmonds a Drew Doughty by si rada napravila chuť v kanadskom drese.

LOS ANGELES. Hoci hokejová sezóna v NHL sa skončila pre nich sklamaním, dvojica mladíkov z Los Angeles Kings Wayne Simmonds a Drew Doughty by si rada napravila chuť v kanadskom drese na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v Nemecku.

"Králi" skončili svoje putovanie v bojoch o Stanleyho pohár už v 1. kole play-off Západnej konferencie na štíte Vancouveru, keď po nedeľňajšej domácej prehre 2:4 rovnakým pomerom podľahli "kosatkám" aj v sérii. Dvadsaťročný obranca Doughty, ktorý je nominovaný na Norrisovu trofej, si už vyskúšal seniorský reprezentačný dres na februárovom vancouverskom olympijskom turnaji aj na minuloročnom svetovom šampionáte vo Švajčiarsku. O rok starší Simmonds si s Doughtym zahral na juniorskom svetovom šampionáte v roku 2008, no seniorský dres s "javorovým listom" si ešte neobliekol.

Generálny manažér kanadskej reprezentácie Mark Messier zatiaľ nominoval pre svetový šampionát 15 hráčov, medzi nimi aj olympionika Coreyho Perryho a mladých útočníkov - spoludržiteľa trofeje Mauricea Richarda pre najlepšieho kanoniera súťaže Stevena Stamkosa a jednotku minuloročného draftu Johna Tavaresa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kanada na MS možno aj s výborným obrancom Drew Doughtym