Kanada na MS v hokeji 2021
Kanada
MS v hokeji 2021
21.05.2021, Skupina B
0 - 2
0:1, 0:1, 0:0
Lotyšsko na MS v hokeji 2021
Lotyšsko

Kanada senzačne prehrala! Proti domácemu Lotyšsku sa nezmohla ani na gól

Výsledok zápasu Kanada - Lotyšsko na MS v hokeji 2021.
Výsledok zápasu Kanada - Lotyšsko na MS v hokeji 2021. (Zdroj: TASR/AP)
Sportnet|21. máj 2021 o 21:32 (aktualizované 21. máj 2021 o 23:26)

Lotyšsko dnes zdolalo Kanadu vo svojom úvodnom zápase na MS v hokeji 2021, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2021 - skupina B

Kanada - Lotyšsko 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Góly: 20. Indrašis (Kenins, Freibergs), 29. Batna (Kenins)

Rozhodcovia: Schrader (Nem.), Tscherrig (Švaj.) - Merten (Nem.), Obwegeser (Švaj.), vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Kanada: Kuemper - Ferraro, Miller, Walker, Stecher, Beaudin, Bernard-Docker, Power, Schneider - Comtois, Hernique, Pirri - Hagel, Danforth, Brown - Paul, Vilardi, Bunting - Perfetti, Anderson-Dolan, Foudy

Lotyšsko: Kivlenieks - Rubins, Balinskis, Cibulskis, Jaks, Sotnieks, Freibergs, Zile - Darzinš, Abols, Daugavinš - Rob. Bukarts, Džerzinš, Karsums - Keninš, Indrašis, Dzierkals - Marenis, Batna, Krastenbergs

RIGA. Kanada dnes nezvládla vstup do MS v hokeji 2021 v Rige, keď v B-skupine prehrala s domácim Lotyšskom 0:2.

Domáci od úvodných minút ťažili z toho, že proti favoritovi hrali sebavedomo a v koncentrácii nepoľavili ani pod tlakom v závere zápasu.

Kanada sa v nedeľu o 19.15 h stretne s USA, Lotyši hrajú v rovnakom čase už na druhý deň po prvom zápase, ich súperom bude Kazachstan.

Priebeh zápasu Kanada - Lotyšsko na MS v hokeji 2021

I. tretina

Domáci tím rozihral favorita od úvodných striedaní. Lotyši popri svojich prepracovaných štruktúrach neváhali aktívne pokúšať šťastie aj v zóne favorita, ktorý bol síce strelecky aktívnejší, ale to aj zásluhou kanonády v presilovke.

Tú Kanaďania prehajdákali, naopak, sekundu pred prvým klaksónom svoju výhodu Lotyšsko využilo, keď súper podcenil záverečnú rozohrávku prvej tretiny.

II. tretina

Gól Indrašisa mužstvo nabudil a Lotyši v úvodných piatich minútach druhej časti vystreli päťkrát, teda viac ako v celej prvej.

Stále však hrali svoj sebavedomý a trpezlivý systém, nechali naháňať sa Kanaďanov a v 29. minúte opäť udreli.

Batnov gól na 0:2 vyslal Kanade jasný signál, jeho hráči zvýšili dôraz a obrátky, lenže čistých šancí si veľa nevytvorili a mali proti sebe aj v pohode chytajúceho Kivlinieksa.

III. tretina

V tretej tretine Kanaďania svojho súpera väčščinu času morili v jeho pásme, vytvorili si aj 4-5 čistých šancí, ale chýbala im rozvaha i individuálna kvalita pri zakončení.

Hlasy po zápase

Miks Indrašis, útočník Lotyšska (strelec prvého gólu): "Vedeli sme, že Kanaďania nie sú zohratí a snažili sme sa z toho vyťažiť. Myslím si, že sme hrali výborne a dali sme dva góly, ktoré stačili na úspech v zápase."

Brandon Pirri, útočník Kanady: "Začali sme postupom zápasu, ale mám pocit, že sme si postupne začali vytvárať dosť šancí. To klzisko je také veľké a puku to tak trvá dlhšie. Z tohto zápasu si berieme veľa poučení."

Priebežná tabuľka skupiny B

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Kanada senzačne prehrala! Proti domácemu Lotyšsku sa nezmohla ani na gól