Kanada získala na MS aspoň bronz, Fínkam celkovo nadelila 18 gólov

Hokejistky Kanady do 18 rokov sa tešia z gólu v zápase o bronz proti Fínsku.
Hokejistky Kanady do 18 rokov sa tešia z gólu v zápase o bronz proti Fínsku. (Autor: IIHF/ Andre Ringuette)
Sportnet|14. jan 2024 o 17:30

Kanada získala medailu na každom šampionáte.

MS v hokeji žien do 18 rokov - zápas o 3. miesto

Kanada - Fínsko 8:1 (3:0, 4:0, 1:1)

Góly: 5. Alexanderová (Primeranová, Murdochová), 13. Stonehouseová (D'Alessandrová), 19. Stonehouseová (Venusiová, Watsonová), 22. Kraemerová (Alexanderová, Bretonová), 23. Cimoroniová (MacKinnonová), 32. Kraemerová (Zablockiová, Watsonová), 39. Primeranová (Jacksonová), 51. Primeranová (Grahamová, Zablockiová) – 52. Ekoluomaová (Byskataová, Anderssonová)

ZUG. Šestnásta účasť, šestnásta medaila. Hokejistky Kanady do 18 rokov neodídu z majstrovstiev sveta naprázdno, hoci mali vyššie ciele.

Po šokujúcej semifinálovej prehre s Českom 2:4 si napravili reputáciu aspoň v zápase o tretie miesto, v ktorom deklasovali hráčky Fínska 8:1.

Pre Kanadu je to popri siedmich tituloch a siedmich finálových účastiach druhý zisk bronzovej medaily. "Malé finále" hrala kolíska hokeja aj v roku 2018, vtedy v súboji o bronz zdolala reprezentantky Ruska 5:1.

Na šampionáte vo švajčiarskom Zugu sa Kanaďanky stretli s Fínkami dvakrát a v oboch prípadoch to bola jednoznačná záležitosť. V základnej skupine utrpeli Severanky ešte väčší debakel, prehrali 0:10.

V súboji o bronz neubránili prvú formáciu súpera, Abby Stonehouseová, Caitlin Kraemerová aj obrankyňa Chloe Primeranová strelili po dva góly.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kanada získala na MS aspoň bronz, Fínkam celkovo nadelila 18 gólov