Kaká nie je spokojný so svojím novým postavením v AC

SITA|6. dec 2008 o 15:49

Bývalý víťaz prestížnej futbalovej ankety magazínu France Football Zlatá lopta Kaká nie je od príchodu svojho krajana Ronaldinha spokojný so svojou novou úlohou.

RÍM. Bývalý víťaz prestížnej futbalovej ankety magazínu France Football Zlatá lopta Kaká nie je od príchodu svojho krajana Ronaldinha spokojný so svojou novou úlohou v talianskom veľkoklubu AC Miláno. V rozhovore pre talianske noviny Gazetta dello Sport sa 26-ročný Brazílčan vyjadril, že teraz pôsobí viac v strede ihriska a to sa ofenzívne ladenému stredopoliarovi až tak nepáči. Milánčania v posledných štyroch stretnutiach neokúsili chuť víťazstva a v tabuľke Serie A sú po 14 kolách na treťom mieste.

"Snažím sa takticky zapadnúť do mužstva, lebo teraz hrávam častejšie v strede poľa. Aj keď hrám radšej až pri útočníkoch, chápem požiadavky, ktoré sú na mňa kladené. Faktom ale zostáva, že každý odo mňa očakáva, že strelím gól, alebo aspoň na neho prihrám. Keď to nedokážem, kritizujú ma. Nemôžem však hrať presne tam, kde chcem. Prvoradé je ale celé mužstvo. Všetko, čo chcem, je odovzdať pre tím stopercentný výkon. Teraz však dokážem podať iba sedemdesiatpercentný," skonštatoval rodák z brazílskej metropoly, mesta Brasília. Najlepší svetový hráč podľa FIFA v roku 2007 sa tiež vyjadril k dočasnému hosťovaniu anglickej hviezdy Davida Beckhama v Miláne. "Som šťastný, že príde. Určite nám pomôže naplniť naše predsezónne ciele. A možno si naše mesto obľúbi až tak, že namiesto dvoch mesiacov tu zostane niekoľko rokov," dodal napokon Kaká.

Nachádzate sa tu:
Domov