Kahn sa definitívne rozlúčil s profesionálnou kariérou

SITA|3. sep 2008 o 11:06

MNÍCHOV 3. septembra (SITA, AFP) - Bývalý vynikajúci brankár nemeckej futbalovej reprezentácie a Bayernu Mníchov Oliver Kahn povedal v utorok 2. septembra prostredníctvom rozlúčkového zápasu v Allianz ...

MNÍCHOV 3. septembra (SITA, AFP) - Bývalý vynikajúci brankár nemeckej futbalovej reprezentácie a Bayernu Mníchov Oliver Kahn povedal v utorok 2. septembra prostredníctvom rozlúčkového zápasu v Allianz Arene definitívne zbohom svojej aktívnej profesionálnej kariére. V bavorskej metropole sa v exhibičnom dueli stretli práve výber posledného zamestnávateľa 39-ročného gólmana a "Nationalelf", zápas sa napokon skončil zmierlivou remízou 1:1. "Boli to snáď moje najdojímavejšie chvíle kariéry. Celých 20 rokov som bol na trávniku neustále pod obrovským tlakom, až teraz som si mohol dokonale vychutnať fantastickú atmosféru. Končí sa mimoriadna a pozoruhodná časť môjho života, no na druhej strane to znamená začiatok niečoho nového," skonštatoval 86-násobný reprezentant Nemecka, ktorého za ovácií publika a po absolvovaní čestného kola vystriedal v utorok v 75. min jeho nástupca medzi tromi žrďami Bayernu Michael Rensing.

Kahn má na svojom konte dovedna v dresoch Bayernu a Borussie Dortmund 557 stretnutí v I. bundeslige. Celkovo osemkrát sa stal s Bavormi ligovým šampiónom a v roku 2001 vyhral aj prestížnu Ligu majstrov. O rok neskôr sa stal najlepším hráčom majstrovstiev sveta, aj keď Nemci sa museli uspokojiť po finálovej prehre s Brazíliou "len" so striebornými medailami.


Nachádzate sa tu:
Domov