Kadyrov nadával na rozhodcu zápasu cez mikrofón

(Autor: TASR/AP)
SITA|19. mar 2013 o 10:14

Prezident Čečenskej republiky Ramzan Kadyrov pripustil, že stratil nad sebou kontrolu, keď počas stretnutia najvyššej ruskej futbalovej súťaže medzi "jeho" Terekom Groznyj a Rubinom Kazaň cez mikrofón hlásateľa na štadióne slovne inzultoval hlavného rozho

MOSKVA. Šéf klubu sa pripojil k prejavom nespokojnosti divákov s vylúčením kapitána domáceho tímu Rizmata Ucijeva v úplnom závere bezgólového duelu, z reproduktorov na štadióne Akhmad Areny zaburácal jeho výkrik: "Rozhodca je kúpený! Ty somár!" Hlavným arbitrom súboja 21. kola bol Michail Vilkov.

V pondelok Kadyrov priznal, že hlas patril jemu. "Áno, bol som to ja, Ramzan Kadyrov. Mal som na to dôvod. Moje výčitky voči rozhodcom sa netýkajú iba tohto jedného zápasu. Ich počínanie by mali riadne vyšetriť. Nemôžeme predsa dovoliť, aby jeden človek zmenil osud celého stretnutia," povedal v pondelok čečenský vodca.

Ešte v nedeľu večer pritom svoj výbuch hnevu komentoval kajúcnejším tónom: "Ospravedlňujem sa celému futbalovému svetu za to, čo som povedal vo chvíli, keď mnou lomcovala zlosť. Ale neľutujem, čo som vyhlásil o rozhodcovi, zaslúžil si to."

Incident rieši Ruský futbalový zväz (RFS), klubu hrozí pokuta či domáce zápasy pred prázdnymi tribúnami. "Rozhodnutie zväzu sme pripravení rešpektovať, nech bude akokoľvek prísne. Svoje slová ale späť nevezmem," dodal Kadyrov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Kadyrov nadával na rozhodcu zápasu cez mikrofón