K trojici Slovákov pribudli v Třinci aj obrancovia Malec a Švarný

TASR|1. máj 2007 o 11:57

Třinec 1. mája (TASR) - K trojici slovenských útočníkov v českom extraligovom hokejovom tíme HC Oceláři Třinec (Roman Tomas, Juraj Štefanka, Miroslav ...

Třinec 1. mája (TASR) - K trojici slovenských útočníkov v českom extraligovom hokejovom tíme HC Oceláři Třinec (Roman Tomas, Juraj Štefanka, Miroslav Zálešák) pribudli aj dvaja obrancovia Tomáš Malec a Ivan Švarný. Informuje o tom oficiálna klubová internetová stránka, dĺžku kontraktu však neuvádza.

Obe čerstvé posily sa so svojím novým tímom zapojili už v utorok 1. mája do letnej prípravy. Tomáš Malec, rodák zo Skalice, ktorý bude mať 13. mája 27 rokov, začínal s hokejom vo svojom rodnom meste, prešiel reprezentačnou 18-kou a skúšal aj šťastie v zámorí. NHL si prvý raz zahral v sezóne 2002/2003 za Carolinu (43 zápasov), ktorá ho ale v nasledujúcej sezóne vymenila do Ottawy, kde však striedavo hrával aj na farme. "Prednosťou Maleca by mala byť podpora ofenzívy presnou rozohrávkou a čakáme od neho, že vystuží aj priestor pred našou bránkou," vyjadril sa na uvedenej stránke asistent trénera Pavel Marek.

Šťastie za morom skúšal aj 22-ročný Ivan Švarný, ktorý s hokejom začínal v Nitre. Uplynulú sezónu pôsobil v HK Nitra a v základnej časti za tím Ivana Dorniča odohral 47 zápasov s bilanciou 22 bodov (9+13). Vo štvrťfinále play off, v ktorom Nitra prehrala so Zvolenom 2:4 na zápasy si pripísal ďalšie štyri body (2+2)."Švarný je mladým hráčom s ohromným potenciálom a pre našu obranu by sa mohol stať veľkým prínosom," uviedol Pavel Marek.

Nachádzate sa tu:
Domov