Prečo Ronaldo pri debute nedal gól? Nedostal potrebnú prihrávku, tvrdí tréner Juventusu

Cristiano Ronaldo v súboji s hráčmi Chieva.
Cristiano Ronaldo v súboji s hráčmi Chieva. (Autor: TASR/AP)
TASR|19. aug 2018 o 12:17

Turínsky klub vydrel tesné víťazstvo.

VERONA. Obhajca titulu Juventus Turín vstúpil do nového ročníka najvyššej talianskej futbalovej súťaže víťazne. O triumfe na ihrisku Chieva Verona 3:2 rozhodol až v 93. minúte zápasu Federico Bernardeschi.

Cristiano Ronaldo sa vo svojom súťažnom debute gólovo nepresadil, po zápase fanúšikom prostredníctvom sociálnej siete odkázal: "Som šťastný z prvého víťazstva v drese Juve!"

Juventus v stretnutí vyhrával 1:0, no prehrával aj 1:2.

Cristiano Ronaldo a jeho debut: Pozrite si momentky zo zápasu Chievo - Juventus Turín: fotogaléria

19.8.2018

"Dnes sme robili veľa chýb a neboli sme sústredení na sto percent. Už máte pocit, že kontrolujete hru, na chvíľu povolíte tlak, súper sa dostane k centrovaným loptám, ktoré nedokážete odvrátiť a inkasujete," vysvetľoval Massimiliano Allegri.

"V každom prípade môžeme z takéhoto zápasu len profitovať. Aspoň sme si uvedomili, že vyhrať ligu nebude vôbec jednoduché," doplnil tréner Juventusu.

A čo povedal na adresu Ronalda?

"S tímom trénoval len sedem dní, takže sme stále v štádiu spoznávania sa. Preto ma príjemne prekvapilo, ako rýchlo zapadol do nášho herného systému. Veľmi dobre si dnes rozumel najmä s Paulom Dybalom," začal.

"Škoda, že sa nepresadil, mal veľmi dobrý pohyb, ale nedostal potrebnú prihrávku. Napriek tomu si dokázal vypracovať niekoľko šancí, ktoré ale brankár domácich zneškodnil. Najdôležitejšie však je, že sme zvíťazili, z čoho mal veľkú radosť aj on sám," dodal Allegri.

Ronaldo sa predtým presadil v oboch prípravných stretnutiach po svojom letnom prestupe z Realu Madrid za 112 miliónov eur. Premiéru pred domácim publikom si môže pripísať už najbližšiu sobotu v druhom ligovom kole proti Laziu Rím.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Prečo Ronaldo pri debute nedal gól? Nedostal potrebnú prihrávku, tvrdí tréner Juventusu