Justyna Kowalczyková sa môže stať milionárkou

SITA|24. mar 2009 o 14:08

Poľská bežkyňa na lyžiach Justyna Kowalczyková sa stala novou národnou hrdinkou v krajine severných susedov Slovenska.

VARŠAVA. Finálové preteky sezóny vo švédskom Falune, v ktorých definitívne rozhodla o zisku trofeje za celkové prvenstvo v Svetovom pohári, sledovalo v televízii viac Poliakov ako skoky na lyžiach s ich nedávnou hviezdou Adamom Malyszom. Podľa poľského bulvárneho denníka Fakt je to obrovský impulz pre sponzorov, ktorí by tento boom bežeckého lyžovania mali čo najskôr využiť.

Dvadsaťšesťročná Poľka zarobila za umiestnenia vo Svetovom pohári 217 125 švajčiarskych frankov (cca 142 000 €). Od Poľského lyžiarskeho zväzu dostala za dve zlaté medaily a jeden bronz na majstrovstvách sveta v klasických lyžiarskych disciplínach v českom Liberci 45 000 zlotých (cca 10 000 €). To je však len zlomok toho, čo by mohla vyťažiť z reklamných kontraktov. "Adam Malysz dokázal na svojej popularite zarobiť milióny. Rovnako na tom môže byť aj Justyna,“ uvádza Fakt. Samotná pretekárka však stále opakuje, že pre ňu nie sú peniaze rozhodujúce.

Najlepšia bežkyňa uplynulej sezóny má aktuálne štyroch sponzorov. Dve poľské firmy produkujúce elektrické káble a farby jej platia za logo na kombinéze po 50 000 PLN (takmer 11 000 €), dopravná firma jej poskytla zadarmo auto, výrobca lyží a lyžiarskeho materiálu Fischer vypláca prémie za jednotlivé umiestnenia. "To všetko je žalostne málo. Na jej vetrovke a kombinéze je ešte množstvo voľného miesta pre logá sponzorov,“ pokračuje Fakt a hneď aj pridáva návod, ako sa majiteľka veľkého krištáľového glóbusu za celkové prvenstvo vo SP a malého za prvé miesto v hodnotení tzv. dlhých behov môže stať milionárkou: "Malysz na svojom účinkovaní v reklamných spotoch zarobil vyše milióna zlotých. Ak sa Justyna vyberie jeho cestou, môže byť ešte úspešnejšia.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Justyna Kowalczyková sa môže stať milionárkou