Jurčo dúfal, že pôjde do Soči, aj po návrate na farmu

Slovenský hokejista Tomáš Jurčo (vľavo).
Slovenský hokejista Tomáš Jurčo (vľavo). (Autor: TASR/AP)
TASR|7. jan 2014 o 22:26

Sersen chce pred Soči stihnúť ešte aj KHL.

BRATISLAVA. V nominácii trénera hokejovej reprezentácie Vladimíra Vůjteka na zimnú olympiádu sa ocitli aj Michal Sersen a Tomáš Jurčo.

Trojnásobný účastník majstrovstiev sveta, obranca Slovana Sersen sa už mesiac zotavuje v domácom prostredí po zranení slabín.

"Teší ma dôvera trénerov aj vedenia reprezentácie. Som spokojný, no dúfam, že rekonvalescencia po zranení prebehne rýchlo," povedal Sersen.

"Liečim to konzervatívne a budúci týždeň by som chcel zvýšiť záťaž na bicykli. Na ľad by som rád vykorčuľoval koncom januára, aby som stihol odohrať ešte nejaký duel KHL."

Útočník Jurčo sa v priebehu sezóny vypracoval až do dresu Detroitu a po NHL budú ZOH jeho druhou veľkou premiérou v krátkom čase.

"Pre športovca patrí účasť na olympiáde k vrcholom kariéry. Som rád, že sa mi to podarilo už v mladom veku. Dúfam, že sa mi budú zranenia v najbližšom čase vyhýbať," uviedol Jurčo.

Napriek dobrým výkonom ho vedenie Detroitu po siedmich dueloch preradilo späť na farmu do Grand Rapids.

"V kútiku duše som dúfal, že napriek všetkému sa mi to podarí. Nerozmýšľal som nad tým, snažil som sa hrať čo najlepšie. Nebál som sa a dúfal som, že preradenie na farmu neohrozí prípadné miesto v reprezentácii," dodal Jurčo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Jurčo dúfal, že pôjde do Soči, aj po návrate na farmu