Slafkovského hektické leto: Nekývnem na všetko. Vyberám si, čo budem robiť

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: TASR)
Stanislav Benčat|11. aug 2022 o 14:40

Juraj Slafkovský na budúci týždeň odlieta do Montrealu.

Hokejista JURAJ SLAFKOVSKÝ sa v nabitom lete na jeden deň presunul z Košíc do Bratislavy. Predpoludním sa ako ambasádor projektu Ukáž sa! stretol s mladými športovými talentmi a odpovedal aj na otázky novinárov.

Vo štvrtok večer ho čaká vyhlásenie ankety Hokejista roka.

Sledujete juniorský šampionát v Kanade?

Samozrejme, veď sme kamaráti, komunikujem s chalanmi každý deň a držím im palce. Sledoval som celý zápas proti Čechom. Škoda gólu na 5:4, aj bod by bol z tohto stretnutia dobrý, ale verím, že ešte vyhráme nejaký zápas. Ako sa hovorí, bič plieska na konci. 

Vo štvrtok v noci čaká Slovákov azda najväčší favorit turnaja Kanada. Čo sa dá od tohto zápasu očakávať?

Fú, Kanada je veľmi silný súper, ale keď budú chalani celý zápas dobre jazdiť a vyhnú sa chybám, môžu dosiahnuť solídny výsledok.

Viete už, aký máte najbližší program, kedy sa presúvate do Kanady?

Nasledujúci týždeň už odlietam do Montrealu a budem sa tam pripravovať, až kým sa nezačne kemp a potom sezóna.

Ako vyzerala vaša príprava na Slovensku?

Stihol som všetko, čo som chcel, spolupracoval som s kondičným trénerom a ešte mám mesiac do začiatku prípravného kempu, takže plánujem na sebe v Montreale naďalej pracovať.

Počítate s tým, že v Montreale budete mať nabitý program aj mimo ľadu?

Samozrejme, už mi písal mediálny manažér, či pôjdem na dni Montrealu Canadiens, ale tie nestíham. Určite tam však bude ešte veľa ďalších akcií.

Na čo sa v Montreale tešíte najviac okrem hokeja?

Asi na nákupy.

Keď ste dnes videli okolo seba decká, vo veku 13-14 rokov, ktoré sú možno na začiatku svojej kariéry, spomenuli ste si na to, aká bola vaša cesta až sem?

Približne v ich veku som premýšľal, či odídem zo Slovenska. Neviem, ako to vyzerá v iných športoch, ale je fajn, keď budú mať nejakú finančnú podporu.

Po drafte sa opäť dostavila nová vlna popularity a s ňou aj pozvánky na rôzne akcie či aktivity. Ako ste všetko stíhali?

Nekývnem na všetko. Možno to vyznie sebecky, ale mojou prácou je hokej, takže keď po dvoch tréningoch denne dám prednosť oddychu, je to prirodzené. Skrátka si vyberám, čo budem robiť. 

Čo je projekt Ukáž sa!

Je to projekt grantového programu Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru určený pre mladých športovcov vo veku od 10 do 18 rokov. Do záverečného hlasovania verejnosti o najvyššie finančné granty medzi superfinalistov postúpilo 10 jednotlivcov a tri kolektívy. Na základe 16 123 hlasov sa určilo konečné poradie a rozdelili sa jednotlivé odmeny. Celkovo sa medzi mladých superfinalistov rozdelilo 35-tisíc eur. Ďalších 15-tisíc dostala tridsiatka finalistov - každý z nich po 500 eur.  Prehľad ocenených mladých športovcov nájdete tu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovského hektické leto: Nekývnem na všetko. Vyberám si, čo budem robiť