Júlio César odchytal proti Holandsku posledný zápas

Takto dostal od Holanďanov tretí gól.
Takto dostal od Holanďanov tretí gól. (Autor: SITA/AP)
SITA|13. júl 2014 o 10:06

Akceptuje, že súboj bol jeho posledným na medzinárodnom poli a uvoľní miesto mladším.

BRASÍLIA. Futbalový brankár Júlio César sa pravdepodobne v sobotu zápasom o 3. miesto na svetovom šampionáte rozlúčil s brazílskym reprezentačným dresom. Tridsaťštyriročný gólman akceptuje, že súboj s Holandskom (0:3) bol jeho posledným na medzinárodnom poli a uvoľní miesto mladším.

"Toto bol asi môj posledný šampionát. Na budúci rok sú majstrovstvá Južnej Ameriky, ale hrať na nich by bolo trocha komplikované. Bolo by odo mňa sebecké štartovať na Copa América bez vedomia, že pôjdem na majstrovstvá sveta 2018," vyhlásil podľa webu FIFA Júlio César.

Bývalý brankár Interu Miláno už takmer skončil v brazílskej reprezentácii po prehre vo štvrťfinále MS 2010 v JAR rovnako s Holandskom (1:2). Po príchode trénera Luiza Felipeho Scolariho k národnému tímu sa však začal v bránke objavovať aj Júlio César. Napokon bol na domácom šampionáte jednotkou, ktorú mnohí kritizovali.

Momentálne hráč Toronta nastúpil v brazílskom tíme na 87 stretnutí. Pred dvoma týždňami bol po vychytaní penaltového rozstrelu v zápase s Čile národným hrdinom, teraz ho už mnohí zatracujú. V posledných dvoch stretnutiach na turnaji s Nemeckom a Holandskom dostal desať gólov.

"Je to smutný moment brazílskeho futbalu. Myslím, že prišiel čas na oddych. Pokúsim sa na to všetko rýchlo zabudnúť. Teraz asi nastal čas pre iných brankárov. V Brazílii sú siedmi či ôsmi, ktorí sú schopní chytať za reprezentáciu," dodal César.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Júlio César odchytal proti Holandsku posledný zápas