Zvažuje, čo urobí ďalej. Problémov je celé more, tvrdí Metelka

Jozef Metelka mal po návrate z Los Angeles výbornú náladu.
Jozef Metelka mal po návrate z Los Angeles výbornú náladu. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|7. sep 2017 o 18:25

Čerstvý majster sveta potvrdil, že zvažuje zmenu občianstva.

JOZEF METELKA

je mimoriadne úspešným slovenským paracyklistom. Má päť titulov majstra sveta, je svetovým rekordérom aj dvojnásobným víťazom z paralympiády.

Na poslednom šampionáte však nedokončil cestné preteky. Do cieľa šprintoval o štyri kolá skôr, ako mal. Za omyl viní vedúceho slovenskej výpravy, ktorý mu vraj informácie o dĺžke pretekov nedal. A chcel skončiť s reprezentáciou Slovenska.

"To som povedal pod vplyvom emócií. Musíme si k tomu problému sadnúť a v pokoji sa porozprávať," hovorí teraz.

V čom bol podľa vás najväčší problém na majstrovstvách sveta?

„Predovšetkým v komunikácii s tímovým manažérom. Od začiatku som od neho nedostal takmer žiadne informácie. Akoby sme o sebe ani nevedeli. Natrafili sme na seba náhodou, keď som trénoval.

Ale neboli vyhlásené ani tímové mítingy, keďže som býval v inom hoteli ako zvyšok výpravy. Ale v tom nevidím žiadny problém. Žijeme v 21. storočí a spôsobov, ako sa spojiť, je množstvo.“

Naozaj chcete zmeniť občianstvo a jazdiť za inú krajinu?

„Zvažujem to. Problémy sa postupne nakopili a je ich celé more. Zvažujem, čo ďalej. Či ukončím kariéru alebo budem reprezentovať inú krajinu.“

V paracyklistike jazdíte už niekoľko sezón a ste profesionálom. Mohli ste predsa vedieť, koľko kôl sa má odjazdiť počas pretekov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Zvažuje, čo urobí ďalej. Problémov je celé more, tvrdí Metelka