Mourinho si našiel nový klub. Sťahuje sa do Talianska

José Mourinho.
José Mourinho. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|4. máj 2021 o 15:45 (aktualizované 4. máj 2021 o 16:30)

Zástupcovia klubu veria, že Mourinho vybuduje víťaznú mentalitu.

RÍM. Portugalský tréner José Mourinho povedie od novej sezóny futbalistov AS Rím.

Podpísal kontrakt do 30. júna 2024 a vo funkcii nahradí krajana Paula Fonsecu, ktorý z nej odíde po skončení tohto ročníka.

Päťdesiatosemročného Mourinha v apríli odvolal anglický klub Tottenham Hotspur.

V Taliansku už v rokoch 2008 až 2010 viedol Inter Miláno, s ktorým vybojoval aj treble za víťazstvá v Serie A, Coppa Italia a Lige majstrov.

Mourinho: Máme rovnaké ciele

"Po stretnutiach s vedením klubu som okamžite pochopil, aké majú ambície s AS Rím. Sú to rovnaké ciele, aké vždy motivovali mňa.

Spoločne chceme vybudovať v nasledujúcich rokoch víťazný projekt. Presvedčila ma aj vášeň fanúšikov a už sa nemôžem dočkať budúcej sezóny. Dovtedy želám Paulovi Fonsecovi to najlepšie," povedal Mourinho na oficiálnom webe klubu.

Rimania momentálne figurujú na siedmej priečke najvyššej talianskej súťaže a v prvom zápase semifinále Európskej ligy prehrali na pôde Manchestru United vysoko 2:6.

"Angažovanie Josého je veľký krok pri budovaní víťaznej mentality v našom klube," uviedli v spoločnom stanovisko prezident Dan Friedkin a viceprezident Ryan Friedkin.

V Ríme sa spomínal aj Sarri

"Keď sme sa dozvedeli, že José je voľný, ihneď sme využili šancu osloviť jedného z najlepších trénerov všetkých čias," dodal generálny manažér AS Tiago Pinto.

Päťdesiatosemročný Mourinho okrem Tottenhamu a Interu trénoval aj Manchester United, Chelsea FC, Real Madrid, či FC Porto a Benficu Lisabon.

V kariére má na konte 25 trofejí, z ligových titulov sa radoval v Anglicku, Španielsku, Taliansku i Portugalsku.

Ako jeden z troch trénerov v histórii vyhral Ligu majstrov s dvoma klubmi (FC Porto - 2004, Inter Miláno - 2010). V Tottenhame pôsobil sedemnásť mesiacov a trofej nezískal.

V súvislosti s menom nového kouča AS Rím sa hovorilo aj o Mauriziovi Sarrim, ktorý v minulosti viedol v Taliansku SSC Neapol aj Juventus Turín, v Anglicku londýnsku Chelsea.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Mourinho si našiel nový klub. Sťahuje sa do Talianska