Jol berie reči, že HSV je favorit skupiny, len ako kompliment

SITA|22. okt 2008 o 18:59

ŽILINA 22. októbra (SITA) - Aktuálny líder tabuľky najvyššej nemeckej futbalovej súťaže Hamburger SV bude vo štvrtkovom úvodnom zápase F-skupiny Pohára UEFA 2008/2009 proti domácemu slovenskému vicemajstrovi ...

ŽILINA. Aktuálny líder tabuľky najvyššej nemeckej futbalovej súťaže Hamburger SV bude vo štvrtkovom úvodnom zápase F-skupiny Pohára UEFA 2008/2009 proti domácemu slovenskému vicemajstrovi MŠK Žilina favoritom.

"Radi by sme samozrejme v Žiline zvíťazili. Z nášho pohľadu však nebude dôležitý iba tento duel, ale aj všetky ostatné. Či bude prípadná štvrtková remíza zo Žiliny pre nás ziskom alebo stratou, to sa uvidí až po zápase a jeho priebehu," skonštatoval na stredajšej podvečernej oficiálnej tlačovej besede v žilinskom hoteli Holiday Inn holandský hlavný kormidelník Hamburgeru SV Martin Jol.

Výprava bundesligistu pristála v stredu popoludní v Piešťanoch a vlastným klubovým autobusom sa potom presunula do Žiliny. Hostia sa musia zaobísť bez zranených Nigela de Jonga, Marcella Jansena a Thiaga Nevesa, ale po žalúdočnej viróze je opäť k dispozícii Chorvát Mladen Petrič.

"K dispozícii mám v Žiline len hráčov, ktorí môžu nastúpiť. Nikto na Slovensko neprišiel iba na výlet," skonštatoval ďalej rodák z Haagu M. Jol, pod ktorého vedením absolvovalo večerný tréning na žilinskom hlavnom trávniku 19 futbalistov. Na otázku novinárov, že Hamburger SV považujú Žilinčania za favorita F-skupiny, lodivod HSV poznamenal:

"Nielen zo žilinského tábora, ale aj z Amsterdamu som už počul takéto vyjadrenia. Tieto slová však ja osobne považujem len za kompliment. V skupinovej fáze máme šancu získať potrebné skúsenosti a postúpiť ďalej. Bolo by to veľmi dôležité pre Hamburg ako klub i pre mňa samého."

Päťdesiatdvaročný (nar. 16. 1. 1956) bývalý stredopoliar Den Haagu, Bayernu Mníchov, Twente Enschede, West Bromwich Albion či Coventry City nechcel veľmi špekulovať nad tým, či by pre Hamburger SV nebolo výhodnejšie hrať domáce duely v F-skupine P-UEFA proti iným a vonku zasa proti druhým súperom. Isté je, že HSV po štvrtkovom dueli v Žiline má v nasledujúcom hracom termíne (6. 11.) voľno, potom privíta Ajax Amsterdam (27. 11.), následne bude hrať v Prahe proti Slavii (4. 12.) a na záver nastúpi v domácej Nordbank Arene proti Aston Ville (17. 12.).

"Je to ako kasíno. Možno by som to chcel vymeniť, ale s tým nič nenarobím. Žreb je žreb a ten musíme rešpektovať. Dôležité bude uhrať aspoň šesť bodov, ktoré by nám mali zabezpečiť postup zo skupiny do jarnej vyraďovacej fázy," dodal Martin Jol, ktorý v trénerskej kariére viedol o. i. aj holandské kluby Waalwijk, Rodu Kerkrade a do Hamburgu prišiel v lete po viac ako trojročnom účinkovaní v anglickom Tottenhame Hotspur.

Na stredajšej predzápasovej tlačovej besede v žilinskom hoteli Holiday Inn bol prítomný aj český legionár v drese HSV David Jarolím (nar. 17. 5. 1979).

"Na Slovensku som bol naposledy v roku 2000. Som príjemne prekvapený, ako to tu v Žiline vyzerá, podmienky sú dobré. Sme favoritmi štvrtkového duelu, no všetko sa ukáže až na trávniku. Nedávno som telefonoval aj s Marekom Mintálom, dostal som od neho nejaké informácie o žilinskom klube i prostredí, ktoré na nás čaká," priznal 29-ročný stredopoliar.

V F-skupine P-UEFA bude v jeho prípade zaujímavé sledovať, ako sa skončí vzájomná konfrontácia nemeckého mužstva proti Slavii Praha. V tíme z Edenu totiž účinkuje jeho bratranec Marek Jarolím a v pozícii kouča Davidov otec Karel Jarolím. "Proti Slavii to bude duel o rodine. Informácie o žilinskom tíme a jej futbalistoch slavistom určite neposkytnem. Na druhej strane by som bol rád, keby Slavia postúpila do šestnásťfinále Pohára UEFA, ale v prvom rade sa tam musíme dostať my. Prvý krok k naplneniu našich ambícii chceme urobiť už vo štvrtok v Žiline," dodal David Jarolím.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Jol berie reči, že HSV je favorit skupiny, len ako kompliment