Jewell končí vo Wigane, nahradí ho Hutchings

TASR|14. máj 2007 o 22:09

Wigan 14. mája (TASR) - Tréner Wiganu Athletic Paul Jewell rezignoval na svoju funkciu iba deň po tom, ako sa jeho zverenci udržali v najvyššej anglickej ...

Wigan 14. mája (TASR) - Tréner Wiganu Athletic Paul Jewell rezignoval na svoju funkciu iba deň po tom, ako sa jeho zverenci udržali v najvyššej anglickej futbalovej súťaži. V dramatickom poslednom kole sa rozhodovalo o zostupujúcom a Wigan si dokázali poradiť so Sheffieldom Unitedom (2:1), na ktorého úkor uvidia diváci na JJB Stadium zápasy Premiership aj v nasledujúcej sezóne.

Jeho nástupcom sa stane Chris Hutchings, ktorému vedenie klubu už odsúhlasilo sumu 20 miliónov libier na nákup nových hráčov. Podľa šéfa klubu Dava Whelana ho na post odporučil práve Jewell.

Štyridsaťdvaročný Jewell prevzal "The Latics" v júni 2001, keď ešte klub kopal tretiu ligu v organizácii anglických futbalových súťaží. Cez The Football League svojich zverencov priviedol počnúc sezónou 2005/06 do Premiership. Ako nováčik skončil minulý rok Wigan na solídnom 10. mieste a dostal sa do finále Ligového pohára, kde podľahol Manchestru United.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Jewell končí vo Wigane, nahradí ho Hutchings