Jendrišek rokuje s Panathinaikosom Atény

Erik Jendrišek (v strede) na tréningu Schalke.
Erik Jendrišek (v strede) na tréningu Schalke. (Autor: SITA/AP)
SITA|28. dec 2010 o 22:45

Grécky klub Panathinaikos chce získať Erika Jendriška na polročné hosťovanie zo Schalke.

ATÉNY. Do zoznamu záujemcov o služby slovenského futbalového reprezentanta pôsobiaceho v nemeckom bundesligovom Schalke 04 Erika Jendriška najnovšie pribudol ďalší tím. Podľa zistení agentúry SITA ide o grécky klub Panathinaikos Atény, ktorý by chcel 24-ročného ľavonohého krídelníka získať do svojich radov na polročné hosťovanie s opciou na prípadnú ďalšiu spoluprácu.

Internetový portál www.gazzetta.gr dokonca pridáva informáciu, že všetky zainteresované strany sú už veľmi blízko k dohode a uvádza aj pomerne podrobnú vizitku slovenského reprezentanta a opis jeho doterajšej kariéry. Jendrišek by v kádri Panathinaikosu bojoval o miesto v zostave s D. Cissém a Petropoulosom.

Účastník MS 2010 Jendrišek prišiel do kádra gelsenkirchenského tímu v lete tohto roka z konkurenčného 1. FC Kaiserslautern, po angažovaní Huntelaara s Raúlom Gonzálezom však prišiel o možnosť figurovať v zostave a na jeseň sa preto objavil len v troch bundesligových dueloch.

O angažovanie rýchlonohého zakončovateľa schopného nastupovať na hrote aj na ľavej strane stredu poľa sa zaujímajú tiež viaceré nemecké mužstvá vrátane FC St. Pauli, Arminie Bielefeld či Borussie Mönchengladbach, grécke zdroje však uvádzajú že už majú s najväčšou pravdepodobnosťou smolu.

O Jendriška sa začal zaujímať aj SC Freiburg. V stredu o tom informoval nemecký denník Bild na svojej internetovej stránke. Zatiaľ však nie je jasné, akú formu spolupráce by si vedenie šiesteho mužstva po jesennej časti I. bundesligy 2010/2011 predstavovalo.

Nachádzate sa tu:
Domov