Nemala konkurenciu. Jenčušová suverénne získala slovenský titul v časovke

Nora Jenčušová.
Nora Jenčušová. (Autor: Matej Červenka/SZC)
TASR|20. jún 2024 o 12:30 (aktualizované 20. jún 2024 o 18:44)

Na štart sa postavili iba tri Slovenky.

MSR a MČR v cyklistike

MSR ženy - časovka (31 km):

1.

Nora Jenčušová

BePink-Bongioanni

42:10,27 min

2.

Zuzana Michaličková

Cyklistická Tour

+5:49 min

3.

Alžbeta Bačíková

Bruvo Dukla Bratislava

+6:53 min

MSR muži - časovka (46,5 km):

1.

Lukáš Kubiš

Elkov-Kasper

55:53,52 m

2.

Matthias Schwarzbacher

ATT Investments

+ 53,26 s

3.

Dominik Dunár

Dukla Banská Bystrica

+ 58,39 s

JEVÍČKO. Nora Jenčušová si suverénnym spôsobom vybojovala titul majsterky Slovenska v cyklistickej časovke.

Topfavoritka triumfovala na spoločnom česko-slovenskom šampionáte v Jevíčku na 31 km dlhej trati s náskokom takmer šiestich minút pred Zuzanou Michaličkovou.

Tretia skončila Alžbeta Bačíková.

Na štart časovky sa vo štvrtok postavili iba tri Slovenky. Jenčušová z tímu BePink-Bongioanni dosiahla na zvlnenej trati v českom stredisku čas 42:10,27 min.

V celkovom poradí jej patrila tretia priečka za dvoma domácimi reprezentantkami Juliou Kopeckou (41:33,91) a Nikolou Noskovou (41:41,46).

Cestné preteky jednotlivkýň sú v Jevíčku na programe v sobotu.

"Išlo sa mi dobre. Bolo to aj na mňa dlhé na to, že sme tu na domácom šampionáte. No asi sa chceme rovnať svetu, takže v poriadku. Rozbehla som to trochu pomalšie, aby som mala sily aj v závere. Snažila som sa to ´vypeckovať´, ale nebol to môj dobrý deň.

Nemala som ani správne čísla na počítači, také, aké som chcela. Celkovo túto sezónu mi to nesedí v časovke podľa predstáv, ale takto to je, bojujem ďalej," uviedla Jenčušová pre špecializovaný portál cycling-info.sk.

Medzi juniorkami na 15,5 km si pre slovenský titul prišla cyklokrosová špecialistka Viktória Chladoňová z Climberg Sport Teamu. O necelých päť sekúnd zdolala o rok mladšiu Ninu Andackú a bola najrýchlejšia aj v konkurencii zástupkýň Česka.

V kategórii juniorov (31 km) triumfoval na MSR Samuel Fedor z ŠK Železiarne Podbrezová, ktorý časom 39:04 až o minútu zdolal druhého Lukáša Panáčka z CyS Akadémie PS.

Lukáš Kubiš získal titul majstra Slovenska v cyklistickej časovke. Dvadsaťštyriročný pretekár Elkovu-Kasper sa pri neúčasti Martina Svrčeka a viacerých jazdcov Pierre Baguette presadil na spoločnom česko-slovenskom šampionáte v Jevíčku a na 46,5 km dlhej trati suverénne zvíťazil pred Matthiasom Schwarzbacherom a Dominikom Dunárom.

Kubiš, ktorý sa počas týždňa dozvedel, že bude reprezentovať SR na OH v Paríži, získal svoj prvý národný titul medzi mužmi v tejto disciplíne.

Trať zvládol za 55:53 min, teda mal priemernú rýchlosť 50 km/h. Predtým mal v zbierke jedno striebro, a to z roku 2021. Na štvrtom mieste finišoval Matúš Štoček.

"Postupne sa dvíhal vietor, takže od štartu sa šlo rýchlejšie než potom ku koncu, museli sme s tým pracovať a podať zodpovedný výkon. Ako víťaz som teda spokojný, vyšlo mi to.

Nedeľa je ešte ďaleko, náš tím je silný, určite pôjdeme do pretekov s nejakou taktikou, takže teraz neviem povedať, ako bude vyzerať," uviedol Kubiš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Nemala konkurenciu. Jenčušová suverénne získala slovenský titul v časovke