Jednotka draftu má za sebou premiéru. Stala sa prvou hviezdou

Connor McDavid (vľavo) si dres Edmontonu premiérovo obliekol v prípravnom stretnutí proti Calgary Flames. Na snímke ho pri mantineli tiesni Dennis Wideman.
Connor McDavid (vľavo) si dres Edmontonu premiérovo obliekol v prípravnom stretnutí proti Calgary Flames. Na snímke ho pri mantineli tiesni Dennis Wideman. (Autor: SITA/AP)
SITA|22. sep 2015 o 09:00

Utvoril si pár slušných šancí na skórovanie. Predviedol to, čo sme od neho v jeho prvom zápase očakávali, povedal na adresu Connora McDavida tréner Edmontonu Todd McLellan.

EDMONTON. Ospevovaná jednotka tohtoročného draftu Connor McDavid má za sebou prvý prípravný duel pred novou sezónou zámorskej hokejovej NHL. A hneď získal premiérový honor muža zápasu.

Osemnásťročný útočník sa dvoma asistenciami podieľal na pondelňajšom víťazstve Edmontonu nad Calgary 4:2.

"S blížiacim sa štartom zápasu som, samozrejme, pociťoval zvýšenú nervozitu aj vzrušenie. A chvíľu trvalo, kým sa to upokojilo," priznal podľa The Canadian Press kanadský center.

"Ukázalo sa to v prvej tretine, v ktorej som nebol s pukom dostatočne trpezlivý a nehral som svoju hru. Domnievam sa však, že sa to dalo očakávať. Prvý zápas v NHL sprevádzal značný humbug."

mcdavid1_res.jpg

McDavid sa snaží spoza bránky prekvapiť gólmana súpera. FOTO - SITA/AP.

McDavid strávil na ľade dvadsaťjeden minút. A dočkal sa pochvaly aj od trénera Oilers Todda McLellana. "Myslím si, že pôsobil nebezpečne a hral dobre na oboch stranách," vravel McLellan.

"Utvoril si pár slušných šancí na skórovanie. Predviedol to, čo sme od neho v jeho prvom zápase očakávali."

Asistenciou pri štvrtom góle Naiľa Jakupova do prázdnej bránky sa okrem vychádzajúcej hviezdy podieľal tiež slovenský obranca Andrej Sekera.

mcdavid2_res.jpg

Connor McDavid (s číslom 97) si za svoj výkon už v prvom zápase vyslúžil honor muža zápasu. FOTO - SITA/AP.

McDavid podpísal s Edmontonom štandardnú nováčikovskú zmluvu na tri roky. Za Erie Otters v OHL v poslednom ročníku strelil štyridsaťštyri gólov a pridal sedemdesiatšesť asistencií v 47 dueloch.

Kanadu potiahol jedenástimi bodmi (3+8) k titulu majstrov sveta do 20 rokov 2015.

Connor McDavid preukazuje svoje kvality už v predsezónnom kempe Oilers.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jednotka draftu má za sebou premiéru. Stala sa prvou hviezdou