Predaný iPhone, zázrak na ľade. Napodobnia dnešní mladíci partiu z roku 2009?

Jaroslav Janus.
Jaroslav Janus. (Autor: TASR/Jakub Kotian)
Sportnet|28. dec 2021 o 14:05

Ondrej Rusnák a Jaroslav Janus hovorili Z Voleja.

BRATISLAVA. V roku 2009 boli súčasťou tímu, ktorý obsadil na juniorskom šampionáte štvrté miesto. Po štvrťfinálovej výhre nad USA ich kanadskí novinári označili ako 'zázrak na ľade'. Brankár Jaroslav Janus a insider Sportnetu Ondrej Rusnák debatovali na Instagrame z Voleja.

„Mali sme my vtedy už vôbec smartfóny?“

„Bože, veď to bol ešte pravek. Tlačidlové telefóny, trojkilové počítače. Po šampionáte sme dostali za odmenu prvé iPhony. Ja som svoj hneď predal,“ povedal s úsmevom Rusnák. „A ten môj mi pár dní po príchode spadol na zem a rozbil sa,“ doplnil ho Janus.

Na svoj nezabudnuteľný juniorský šampionát spomínajú s úsmevom. Janus si ním otvoril dvere k zaujímavej kariére, žiaľ, Rusnák sa na turnaji nepríjemne zranil, jeho hokejový príbeh bol následne plný bolesti.

Janus je aktuálne brankárom fínskej SaiPy, Rusnák už aktívne nehráva. Pre Sportnet píše články v rubrike Príklepy Ondreja Rusnáka, je analytikom hokejových zápasov v RTVS.

Aké šance dáva hokejové duo mladíkom na šampionáte v Kanade?

„Páči sa mi naše mužstvo, je v ňom veľa talentu. Osobne som najviac zvedavý na Filipa Mešára. Do štvrťfinále sa dostaneme, tam nám ale vystaví stopku domáca Kanada. Takto to vidím ja,“ konštatoval Rusnák.

„V prvom zápase sme ustali obrovský kolotoč od Američanov v druhej tretine. To bolo neskutočné. Napriek tomu sme boli v hre až do samého záveru. Brankár Látkoczy sa mi veľmi páči, je rýchly, atletický. Verím, že do štvrťfinále postúpime, potom to bude aj o šťastí. Jeden zápas, v ňom sa môže stať čokoľvek,“ dodal Janus.

Pozrite si celý LIVESTREAM Z Voleja, v ktorom Rusnák s Janusom spoločne s moderátorom Stanislavom Benčatom debatovali na hokejové aj nehokejové témy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Predaný iPhone, zázrak na ľade. Napodobnia dnešní mladíci partiu z roku 2009?