Vancouver ho zatiaľ nepotrebuje. Zaslúži si Halák chytať viac?

Jaroslav Halák v drese Vancouver Canucks.
Jaroslav Halák v drese Vancouver Canucks. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|8. nov 2021 o 18:20

S Vancouvrom uzavrel výhodnú dohodu.

V lete zmenil pôsobisko. Ak chcel naďalej chytať v NHL, nič iné mu v podstate nezostávalo, Boston už preňho nemal miesto. Jaroslav Halák sa upísal Vancouveru Canucks. Ako sa mu darí?

Kosatky vyhrali súboj o slovenského brankára s obhajcom Stanleyho pohára, Tampou Bay. Klub z Floridy hľadal spoľahlivú dvojku k Andrejovi Vasilevskému. 

„Mali o mňa záujem aj v Tampe, ale podmienky, ktoré som dostal vo Vancouveri boli lepšie. Čo sa týka klubovej aktivity, aj z finančnej stránky. Myslím si, že je tam absolútna spokojnosť z oboch strán, a to je dôležité,“ povedal bratislavský rodák pre Zoznam

Dá sa predpokladať, že pri rozhodovaní nezohrali rolu iba platové pomery. Ruku na srdce, koľko bežných fanúšikov, ktorí si ráno pozrú výsledkový servis a zopár článkov, by poznalo dvojku Tampy Bay z posledných sezón?

Jasnou jednotkou tímu trénera Jona Coopera je Rus Vasilevskij, bezpochyby jeden z najlepších brankárov súčasnosti. V posledných dvoch základných častiach odchytal 75% duelov Tampy, pri spoľahlivom zdraví by zvládol 70 zápasov za rok.

Halák bol z Bostonu zvyknutý na pozíciu brankára, ktorý je síce dvojka, ale chytá pravidelne. V sezónach 2018/19 a 2019/20 nastúpil na 46,7% zápasov Bruins, a to aj popri skvelom Tuukkovi Raskovi. Nič na tom nemení fakt, že Fín mal viackrát zdravotné problémy. 

Prečo nezostal v Bostone?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vancouver ho zatiaľ nepotrebuje. Zaslúži si Halák chytať viac?