Janusova premiéra v drese Norfolku možno už v stredu

SITA|13. okt 2009 o 11:00

Slovenský hokejový gólman Jaroslav Janus sa prvýkrát predstaví v bránke tímu zámorskej American Hockey League (AHL) Norfolk Admirals pravdepodobne v stredu večer.

NORFOLK.

Dvadsaťročný odchovanec prešovského hokeja by mal absolvovať debut v zámorskej seniorskej súťaži na ľade Albany River Rats. O možnom štarte slovenského brankára informuje portál oursportscentral.com. V doterajších troch dueloch Admirals dostali šancu Dustin Tokarski a Riku Helenius.

Po dvoch prehrách s Hershey a Manchestrom zaznamenali v sobotu hráči Norfolku prvé víťazstvo v novej sezóne, keď v odvete zdolali Manchester Monarchs 2:0.

Janus podpísal začiatkom októbra s Norfolkom skúšobný profesionálny kontrakt. Slovenský gólman má za sebou vydarené kempy v NHL v Tampe Bay, kde ešte nemá kontrakt, a v Norfolku. Za prvé mužstvo Lightning nastúpil aj v príprave proti Phoenixu, počas 25 minút na ľade si na svoje konto pripísal 10 úspešných zásahov proti jedenástim strelám súpera.

Na talentovaného brankára čakajú aj v tíme juniorskej OHL v Erie. Janus predviedol svoje kvality na svetovom šampionáte hráčov do 20 rokov na prelome rokov 2008 a 2009, kde mladí Slováci obsadili vynikajúce 4. miesto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Janusova premiéra v drese Norfolku možno už v stredu