Jang Wang končí na OH, podľahol Quadrimu

Jang Wang.
Jang Wang. (Autor: TASR)
TASR|7. aug 2016 o 20:32

Jang Wang figuruje v singlovom svetovom rebríčku momentálne na 51. priečke.

muži - dvojhra - 2. kolo:

Aruna Quadri (Nig.) - Jang WANG (SR) 4:1 (7, -7, 7, 9, 6)

RIO DE JANEIRO. Slovenský reprezentant v stolnom tenise Jang Wang prehral v druhom kole dvojhry mužov na olympijskom turnaji v Riu de Janeiro s Nigérijčanom Arunom Quadrim za 33 minút 1:4 na sety. S podujatím sa tak rozlúčil premiérový zástupca SR v mužskom singli na OH.

Naturalizovaný Číňan, ktorý mal za sebou úspech nad Mexičanom Marcosom Madridom v úvodnom kole, využil v druhom sete druhý setbal, ale v ďalších dejstvách už jeho obranne zameraná hra nestačila na ofenzívny tlak afrického súpera nasadeného ako číslo 27. Jang Wang figuruje v singlovom svetovom rebríčku momentálne na 51. priečke.

"Treba objektívne priznať, že súper bol silnejší a postúpil zaslúžene. Wang sa nedokázal presadzovať defenzívou, ani keď sme sa v neskorších fázach pokúsili o útočnejší prejav. Prehral niekoľko dôležitých loptičiek a prestal si veriť. Spravil však všetko pre čo najlepší výsledok, je to mladý hráč s perspektívou, ktorý má našliapnuté, aby o štyri roky dosiahol lepší rezultát," zhodnotil pre TASR tréner mužskej reprezentácie SR Jarolím Miko.

Dvadsaťjedenročný Wang Jang po svojej rozlúčke pri olympijskom debute poznamenal: "Keď som vyrovnal na 1:1 na sety, tak som pokúšal viac útočiť. Pri ofenzívnej snahe som sa však dopúšťal chýb a premohla ma nervozita. Napriek vyradeniu bolo moje účinkovanie v Riu v poriadku. Som ešte mladý, pokúsim sa uspieť o štyri roky. Hádam to v Tokiu bude z mojej strany ešte lepšie." 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Jang Wang končí na OH, podľahol Quadrimu