Bude Ramsay pokračovať ako tréner? Pardavý je pripravený na dva scenáre

Uprostred asistent trénera Ján Pardavý sa rozpráva s hráčmi.
Uprostred asistent trénera Ján Pardavý sa rozpráva s hráčmi. (Autor: TASR)
Stanislav Benčat|24. feb 2022 o 14:46

Po dlhých rokoch sa nová generácia hráčov stala vzorom pre mladé talenty.

„Hovorí sa, že víťazstvá sú určené pre hráčov, prehry pre trénerov. Aktuálne oslavy som si užil už len tým, že som pri nich mohol byť, ale v žiari reflektorov boli hokejisti. A tak to má byť,“ vraví asistent trénera Craiga Ramsayho JÁN PARDAVÝ. O tom, čo všetko sa udialo z jeho pohľadu za posledné týždne, sa porozprával pre Sportnet.

Hráči aj niekoľko dní po zisku bronzovej medaily hovorili, že si len postupne uvedomujú, čo sa im podarilo. Ste na tom podobne?

Každému to bude dochádzať postupne. S trénermi sme sa rozprávali, že čím sme starší, tým si to možno my uvedomujeme viac. Hráči si tieto chvíle asi najviac vychutnali pri oslavách s fanúšikmi. S vekom si to budú viac a viac uvedomovať aj oni.

Príbeh olympijského bronzu nesie so sebou príbeh transformácie jedného mužstva. To sa skladalo a zbieralo postupne, sprvoti v ňom nebola ideálna chémia, ale postupom času sa v kabíne vytvorilo silné puto. Dokonca také, že tréner Craig Ramsay označil tento tím za najlepší, aký za 50 rokov videl. Ako ste vnímali posledné tri týždne z vnútra vy?

Náš príbeh je skutočne zaujímavý. Kvalita tímu bola od začiatku, mali sme v ňom veľa talentu, ale aj skúsených lídrov ako Marek Hrivík či Peter Cehlárik. Z herného hľadiska sme boli spokojní. Potom som však zostal zaskočený tréningovým zápasom s Nemeckom. Viacero vecí nefungovalo.

Áno, dalo sa to ospravedlniť, či poukázať na to, že to bol len modelovaný zápas. Možno nie každý k nemu pristúpil s plnou vážnosťou. Úlohou trénerov potom bolo presvedčiť chalanov, aby nevnímali slová niektorých 'odborníkov', že sme v úvode turnaja hrali zle.

Dodnes som presvedčený, že súboje s Fínskom aj Švédskom sme odohrali veľmi dobre. Prvý sme prehrali po našich chybách, v druhom nám ušla prvá tretina. Hokejovo sme však na tom boli dobre, mali sme na čom stavať. A to, že si pred Lotyšmi urobili hráči interný míting, vyplývalo z dvoch prehier. Čakal nás veľmi dôležitý zápas na získanie sebavedomia. Vyhrali sme a naskočili na vlnu víťazstva.

Ďalším zlomovým momentom bolo nasadenie brankára Patrika Rybára od druhej tretiny zápasu so Švédskom.

S trénerom brankárov Jánom Lašákom sme si po turnaji hodnotili jednotlivé kroky. Pristavili sme sa práve pri brankároch. Pred skupinovým zápasom so Švédskom sme sa zhodli, že chytať pôjde Matej Tomek. Pred turnajom by sme určite dali Paťa Rybára, ale po prípravnom zápase s Nemeckom sme sa dohodli na Tomekovi. Napokon po prvej tretina prišla zmena.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Bude Ramsay pokračovať ako tréner? Pardavý je pripravený na dva scenáre