Kozák tuší, prečo Hamšík strieda. V reprezentácii mu však dôveruje

Marek Hamšík a jeho darček k narodeninám na zraze reprezentácie.
Marek Hamšík a jeho darček k narodeninám na zraze reprezentácie. (Autor: TASR/Pavel Neubauer)
Juraj Berzedi|28. aug 2017 o 22:07

Ak nezdoláme Slovinsko, a postúpime na šampionát, zoberiem to, konštatuje Marek Hamšík.

ŠAMORÍN. V štyroch súťažných zápasoch Neapola v aktuálnej sezóne ho štyri razy vystriedali. Vždy zhruba po hodine hry. Na podobnú situáciu nebol v minulosti futbalista Marek Hamšík príliš zvyknutý.

Po príchode na reprezentačný zraz pred kvalifikačným dvojzápasom so Slovinskom (v piatok o 20.45 v Trnave) a Anglickom (v pondelok o 20.45 v Londýne) upozornil ihneď novinárov na klubový zákaz.

„Nemôžem médiám odpovedať na žiadne otázky o klube,“ reagoval Hamšík.

Podobné zákazy nie sú v Neapole ničím výnimočné. Zaviedol ich majiteľ klubu a zároveň filmový producent Aurelio De Laurentis.

Hamšík nehrá ideálne

Futbalový klub z Neapola kúpil v roku 2004, keď bol finančne na dne – a doviedol ho z tretej ligy až na špicu Serie A. V roku 2007 priviedol do tímu nováčika najvyššej talianskej súťaže vtedy devätnásťročného Hamšíka.

„Marek mu nesie vlajku novodobého Neapola. Nesmierne si ho váži. Po príchode do klubu mu povedal, že bude jeho futbalovým synom,“ priznal Hamšík senior.

To, že neapolskí futbalisti nemôžu hovoriť pred novinármi o klube, je trochu zvláštne. Neapolčania totiž v novom ročníku zvíťazili v štyroch súťažných zápasoch. Po dvoch víťazstvách nad Nice 2:0 sa dokonca prebojovali do skupinovej fázy Ligy majstrov.

Slovenský futbalista bol vždy na ihrisku len približne šesťdesiat minút.

Niektorí fanúšikovia v tom hľadali zámer trénera Maurizia Sarriho, aby sa tridsaťročný stredopoliar v úvode sezóny príliš neunavil.

„Hamšík zatiaľ nehrá ideálne. Aj on má právo odohrať slabší zápas. V nedeľu bol navyše aj trochu chorý,“ prezradil taliansky novinár Fabio Mandarini.

Kozák chápe Sarriho striedania

Menšia zápasová vyťaženosť kľúčového slovenského futbalistu vzbudzuje pred zápasmi proti Slovinsku a Anglicku mierne obavy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kozák tuší, prečo Hamšík strieda. V reprezentácii mu však dôveruje