Kodaň dostala za Greguša viac, ako plánovala. V Amerike má byť ťahúňom

Ján Greguš bol po zápase s Karabachom sklamaný. Ani víťazstvo jeho tímu nestačilo na postup do Ligy majstrov.
Ján Greguš bol po zápase s Karabachom sklamaný. Ani víťazstvo jeho tímu nestačilo na postup do Ligy majstrov. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. dec 2018 o 12:08

Ján Greguš prestúpil do Minnesoty United.

MINNEAPOLIS. Slovenský futbalový stredopoliar Ján Greguš po viac ako dvoch rokoch opúšťa dánsky klub FC Kodaň a mieri do zámoria, na spolupráci sa dohodol s klubom MLS Minnesota United.

Dvadsaťsedemročný rodák z Nitry priznal, že za jeho prestupom možno hľadať novú výzvu v kariére aj štedrú ponuku tímu z USA pre mužstvo z Kodane.

"Cítil som, že potrebujem zmenu. V Kodani som bol už dva a pol roka a chcel som sa posunúť, ísť niekam inam. Mal som pocit, že momentálne je prestup pre mňa tým najlepším riešením. S agentom sme hľadali klub v niektorej lepšej európskej lige a nakoniec vyšlo zámorie. Musím priznať, že z daných možností, bola táto tou najlepšou voľbou a som veľmi rád. Jediná nevýhoda je, že je to ďaleko," prezradil Greguš v rozhovore pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Kodaň nerobila Gregušovi problémy

Zámorský tím sledoval slovenského futbalistu pár týždňov.

Pri našom stretnutí ma oboznámili o všetkom dôležitom ohľadom klubu. O tom, aké majú plány, ako sa chcú posilniť, že ja mám byť ťahúňom.


Ján Greguš

"Podľa mojich informácií, taký ten vážnejší záujem z ich strany bol posledné dva až tri týždne. Pred dvoma týždňami ma navštívili v našom tréningovom centre v Kodani. Rozprávali sme sa spolu a oni predostreli ich ponuku a ich očakávania. Mali o mne prehľad a určite nie z jedného zápasu. Podľa toho, čo hovorili, videli ma približne v piatich dueloch.

V Dánsku mi s uvoľnením nerobili problémy, skôr sa chceli dohodnúť. Videli totiž, že prišla za mňa zaujímavá ponuka a podľa toho, čo viem, bola vyššia o 500 až 600-tisíc eur, ako oni za mňa chceli dostať. Mal som pohovor aj s trénerom a ten mi povedal, že klub mi nebude robiť problémy, a tak sa aj stalo,“ pokračoval Greguš a prezradil, že po dohode klubov sa čakalo už len na jeho súhlas.

Má byť ťahúňom klubu

Pred podpisom kontraktu sa o novom pôsobisku dozvedel dostatok informácií.

"Pri našom stretnutí ma oboznámili o všetkom dôležitom ohľadom klubu.

Ján Greguš sa raduje zo svojho gólu.
Ján Greguš sa raduje zo svojho gólu. (Autor: TASR)

O tom, aké majú plány, ako sa chcú posilniť, že ja mám byť ťahúňom, ale bavili sme sa aj o tom, aké je tam zázemie. Veľa vecí sa však dozviem priamo na mieste. Na druhej strane som zistil, že priemerná návštevnosť na zápasoch je 20-tisíc ľudí a teda majú dobrú podporu fanúšikov, z čo sa veľmi teším," dodal pre futbalsfz.sk Greguš.

"Vysvetlili mi, že ich stratégia je ísť postupne čo najvyššie. V tíme by malo byť päť reprezentantov z Kolumbie a z Kostariky. Skrátka je vidieť, že pracujú na naplnení svojich cieľov. Určite pôjdem do Kodane, čaká ma sťahovanie, ale chcem sa hlavne rozlúčiť s chlapcami v kabíne," tvrdí Slovák, ktorý pred príchodom do FC Kodaň v júni 2016 hral v Česku za Jablonec a Ostravu, na Slovensku za rodnú Nitru.

S Rusnákom si písali

United v uplynulom ročníku MLS nepostúpili do play off, v tabuľke Západnej konferencie skončili desiatej priečke.

Ostatné dva súťažné ročníky odohral v MLS za klub Real Salt Lake iný slovenský reprezentant Albert Rusnák.

"S Albertom sme si zatiaľ len napísali pár vecí, ale určite si zavoláme, veď budem chcieť vedieť od neho viac," ozrejmil Greguš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Kodaň dostala za Greguša viac, ako plánovala. V Amerike má byť ťahúňom