V zámorskej MLS bude hrať ďalší Slovák, má patriť medzi hviezdy tímu

Ján Greguš sa raduje zo svojho gólu.
Ján Greguš sa raduje zo svojho gólu. (Autor: TASR)
Igor Dopirák|20. dec 2018 o 23:52

Bude hrávať za Minnesotu.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant Ján Greguš prestúpil z dánskeho klubu FC Kodaň do zámorského tímu Minnesota United, účastníka prestížnej MLS.

Greguš má za sebou vydarenú klubovú jeseň - Kodaň postúpila v Európskej lige z prvého predkola až do skupinovej fázy, kde do posledného zápasu bojovala o postup do jarného šestnásťfinále. Napokon obsadila štvrté miesto.

Dánsky klub je zároveň priebežným lídrom tamojšej ligy.

Viac ako tri milióny dolárov

Vďaka Gregušovi bude mať Slovensko v MLS dvojnásobnú účasť, od januára 2017 pôsobí v tíme Real Salt Lake ďalší stredopoliar Albert Rusnák.

Greguš podpísal s klubom trojročný kontrakt s opciou na ďalší rok.

Podľa agenta Pavla Zíku zo spoločnosti Global Sports sa má 27-ročný Greguš stať jednou z najväčších hviezd mužstva.

"Minnesota bola ochotná Kodani vyplatiť veľkú čiastku peňazí, čo len potvrdzuje Gregušove kvality," uviedol Zíka pre sport.sk.

Jedna vec sa mi na ňom páči obzvlášť, a tou je jeho pokoj, keď má loptu.


Adrian Heath, tréner Minnesota United

Podľa spomenutého portálu sa má prestupová suma pohybovať nad tromi miliónmi dolárov.

United v uplynulom ročníku MLS nepostúpili do play off, v tabuľke Západnej konferencie skončili na desiatej priečke.

Greguš v minulosti pôsobil v FC Nitra, Baníku Ostrava aj Jablonci. Slovensko reprezentoval v 22 zápasoch a strelil v nich dva góly.

"Teším sa, že si v USA vyskúšam niečo nové. Minnesota je veľmi ambiciózny klub, ktorý mi dal dobrú ponuku a predstavuje pre mňa vzrušujúcu výzvu. Budem sa snažiť mu pomôcť akýmkoľvek spôsobom," povedal Greguš.

Ten v národnom tíme Slovenska debutoval medzi seniormi v marci 2015 v súboji proti Česku, celkovo nazbieral 21 štartov v reprezentačnom drese a zaznamenal dva góly.

V marci 2017 skóroval v kvalifikácii o postup na MS 2018 proti Malte a v júni 2018 v prípravnom súboji proti Maroku.

V novom klube si ho pochvaľujú

Futbalový klub v Minnesote vznikol v roku 2015 a v MLS, ktorej nový ročník sa začne v marci 2019, odohral iba dve sezóny.

"Greguš podával za svoj klub a aj krajinu výborné výkony a má skvelé predpoklady na to, aby pozdvihol naše mužstvo. Veríme, že bude naším ťahúňom v strede poľa. Je to technický futbalista, ktorý vie hrať ofenzívnejšie aj obrannejšie. Práve taký typ sme chceli získať, aby sme skvalitňovali náš káder," uviedol pre oficiálnu stránku klubu športový riaditeľ Manny Lagos.

"Má veľkú škálu prihrávok, skvelý ťah na bránu a na svoju výšku aj skvelú postavu. Jedna vec sa mi na ňom páči obzvlášť, a tou je jeho pokoj, keď má loptu," doplnil tréner Adrian Heath.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»V zámorskej MLS bude hrať ďalší Slovák, má patriť medzi hviezdy tímu