Desať mesiacov makáme a potom to takto dopadne, smútil Grigar

Jakub Grigar.
Jakub Grigar. (Autor: TASR)
SITA, TASR|28. máj 2022 o 13:55 (aktualizované 28. máj 2022 o 14:30)

Majstrom Európy sa stal Čech Jiří Prskavec.

ME vo vodnom slalome 2022

Výsledky finále K1 mužov:

1.

Jiří Prskavec

Česko

96,35 s

(0)

2.

Giovanni De Gennaro

Taliansko

+ 1,32 s

(0)

3.

Felix Oschmautz

Rakúsko

+ 3,10 s

(2)

4.

Joseph Clarke

Veľká Británia

+ 3,26 s

(2)

5.

Ondřej Tunka

Česko

+ 3,35 s

(2)

6.

Martin Dougoud

Švajčiarsko

+ 3,50 s

(2)

12.

Jakub Grigar

Slovensko

+ 5,99 s

(4)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Český reprezentant vo vodnom slalome Jiří Prskavec triumfoval na ME v Liptovskom Mikuláši v disciplíne K1 mužov.

V sobotnom finále zvíťazil s náskokom 1,32 sekundy pred Talianom Giovannim De Gennarom, obaja predviedli bezchybné jazdy. Na pódiu ich doplnil tretí Rakúšan Felix Oschmautz, ktorý sa nevyhol jednému dotyku s bránkou.

Obhajca titul z vlaňajška Čech Vít Přindiš obsadil až 14. pozíciu, keďže dostal 50-sekundovú penalizáciu. Napriek tomu česká séria pokračuje.

Prskavec získal piaty titul majstra Európy a druhý na Liptove, po roku 2016.

"Mám to tu veľmi rád, je to pre mňa ako domáca trať. Jazda sa mi vydarila a druhýkrát sa mi tu podarilo získať double, čo je fantastické," uviedol 29-ročný kajakár, ktorý vo štvrtok triumfoval aj v tímovej súťaži.

Slovák Jakub Grigar obsadil v silnej konkurencii 12. miesto s mankom 5,99 s, pripísal si štyri trestné sekundy. Dvadsaťpäťročnému Slovákovi sa tak nepodarilo získať premiérový cenný kov na európskom šampionáte.

"Dnes to nebol boj s konkurenciou, ale boj proti sebe, vode a vetru. Desať mesiacov makáme, aby sme sa previedli na domácich ME, potom to takto dopadne. Človeka to mrzí," povedal Grigar po sobotňajšom finále pre JOJ Šport.

V sobotu sa ešte od 15.40 h uskutoční kvalifikácia v extrémnom slalome. V nedeľu budú o medaily bojovať kanoistky aj kanoisti a cenné kovy rozdajú po vyraďovacích jazdách aj v extrémnom slalome.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Desať mesiacov makáme a potom to takto dopadne, smútil Grigar