Senzácia na úkor legendy. Slovinec zlyhal na Liptove už v kvalifikácii

Slovinský reprezentant vo vodnom slalome Peter Kauzer.
Slovinský reprezentant vo vodnom slalome Peter Kauzer. (Autor: Reuters)
SITA|26. máj 2022 o 11:50 (aktualizované 26. máj 2022 o 13:14)

Z postupu sa teší štvorica slovenských reprezentantov.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Štyri slovenské lode si vybojovali semifinálové miestenky v sobotných súťažiach na ME vo vodnom slalome v Liptovskom Mikuláši.

Medzi ženami z kvalifikácie postúpila iba Eliška Mintálová, medzi mužmi idú ďalej kajakári Jakub Grigar, Adam Gonšenica aj Martin Halčin.

Mintálová v prvej kvalifikačnej jazde dosiahla desiaty najlepší čas a o 4,16 sekundy zaostala za najlepšou Mallory Franklinovou z Veľkej Británie. Spolu pätnásť kajakárok sa vyhlo opravným jazdám.

To však neplatilo pre slovenskú dvojicu Simona Glejteková a Zuzana Paňková. Tie museli absolvovať aj druhú opravnú jazdu, ale postúpiť sa im nepodarilo.

Paňkovú odstavili mimo dodatočne postupujúcej pätice pretekárok tri dotyky s bránkami a Glejteková sa dokonca nevyhla 50-sekundovej penalizácii.

Zuzana Paňková.
Zuzana Paňková. (Autor: TASR)

Medzi kajakármi obsadil strieborný olympijský medailista z Tokia Jakub Grigar v 1. kole kvalifikácie výbornú druhú priečku, za víťazom prvej kvalifikácie Rakúšanom Felixom Oschmautzom zaostal o 56 stotín sekundy.

Do semifinále sa z prvej jazdy dostal aj Adam Gonšenica, ktorý obsadil 19. pozíciu. Martin Halčin v prvom kole kvalifikácie obsadil nepostupový 23. stupienok, v oprave však dosiahol tretí najlepší čas.

Veľkým prekvapením je, že z kvalifikácie nepostúpil legendárny Slovinec Peter Kauzer. Po 33. priečke v 1. kole kvalifikácie skončil v druhom až štrnásty.

Štvrtkový program na ME v Liptovskom Mikuláš pokračuje od 14.10 h medailovými súťažami tímov. Slovensko v hliadkach 3x K1 mužov aj žien budú zastupovať pretekári, ktorí bojovali medzi jednotlivcami

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Senzácia na úkor legendy. Slovinec zlyhal na Liptove už v kvalifikácii