Jágra vymenili z New Jersey Devils do Floridy Panthers

Jaromír Jágr (s pukom na hokejke) si už dres New Jersey neoblečie.
Jaromír Jágr (s pukom na hokejke) si už dres New Jersey neoblečie. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. feb 2015 o 23:17

Devils získali za českého veterána právo výberu v 2. a 3. kole draftu 2015, resp. 2016.

NEW YORK. Český hokejový útočník Jaromír Jágr vymenil v NHL vo štvrtok dres New Jersey Devils za Floridu Panthers.

Devils získali za českého veterána právo výberu v 2. a 3. kole vstupného draftu 2015, resp. 2016. Informoval o tom oficiálny web profiligy.

V tíme Panthers bude Jágr spoluhráčom slovenského útočníka Tomáša Kopeckého. Štyridsaťtriročný skúsený útočník získal v 57 zápasoch v tejto sezóne 29 bodov (11+18).

Jágr pôsobil v Devils necelé dve sezóny. Spolu v drese New Jersey nazbieral 67 bodov (24+43).

Je šiestym najlepším strelcom histórie NHL so 716 gólmi, siedmy v počte asistencií (1068) a s 1784 bodmi piaty v produktivite.

V januári strelil Jágr hetrik ako najstarší hráč v histórii NHL.

Na konte má dva Stanleyho poháre s Pittsburghom. Hrával aj vo Washingtone, Philadelphii, NY Rangers, Dallase, Bostone či Omsku.

Je olympijským víťazom z Nagana 1998 a dvojnásobným majstrom sveta. Až 5-krát získal Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča ligy a raz Hart Trophy pre najužitočnejšieho hráča ligy.

"Sledovať Jágra je stále veľký zážitok. Veríme, že prinesie do ofenzívy kvalitu, stabilitu a svojimi vodcovskými schopnosťami bude pre tím obrovským prínosom. Je to zároveň ideálna príležitosť pre našich mladých chlapcov. Na Jágrovi budú môcť sledovať, ako tvrdo treba pracovať, aby sa v budúcnosti dostali na jeho úroveň. Bude pre nich mentorom," povedal generálny manažér Floridy Dale Tallon.

Floride patrí v tabuľke Východnej konferencie 9. priečka a čaká ju boj o účasť v play off, na ôsmy Boston stráca len dva body.

Jágr má 1530 zápasov

Zaujímavé je porovnanie, že Jágr odohral v zámorskej profilige 1530 zápasov, čo je len o zhruba stovku menej ako Florida. Sám sa z víťazstiev tešil viackrát ako jeho nový klub (771 - 643).

Dvakrát získal Stanleyho pohár, pričom Florida na prestížny grál čaká. Jágr by sa mal pripojiť k svojmu ôsmemu tímu v NHL v piatok. Prvý zápas by mohol absolvovať na druhý deň, keď jeho tím privíta Buffalo Sabres.

"Výmena nesúvisí s tým, že sme včera prehrali. Dala nám príležitosť získať dve draftové voľby, ktoré nám môžu pomôcť do budúcnosti. Neznamená to, že by sme nebojovali o play off," objasnil pre nhl.com generálny manažér New Jersey Lou Lamoriello.

Skúsený český harcovník získal v 57 zápasoch v tejto sezóne 29 bodov (11+18). Jágr pôsobil v Devils necelé dve sezóny. Spolu v drese New Jersey nazbieral 67 bodov (24+43).

Jágr je šiestym najlepším strelcom histórie NHL s 716 gólmi, siedmy v počte asistencií (1068) a piaty najproduktívnejší s 1784 bodmi. Na konte má dva Stanleyho poháre s Pittsburghom, hrával aj vo Washingtone, Philadelphii, NY Rangers, Dallase, Bostone či Omsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jágra vymenili z New Jersey Devils do Floridy Panthers