Jágr sa opäť predviedol, proti Sparte strelil víťazný gól

Jaromír Jágr.
Jaromír Jágr. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. feb 2020 o 09:04

Legendárny český hokejista má 48 rokov.

BRATISLAVA. Hokejisti Kladna dosiahli dôležité víťazstvo v boji o záchranu v českej najvyššej súťaži.

Vo štvrtkovom zápase 49. kola zdolali hráčov Sparty Praha na domácom ľade 4:2 a bodovo sa dotiahli na predposledné Pardubice.

V bránke domácich si pripísal 20 úspešných zákrokov Slovák Denis Godla, jeho hviezdny spoluhráč Jaromír Jágr strelil víťazný gól.

"Určite sme veľmi vďační za víťazstvo. Prišlo o päť minút dvanásť. Dúfam, že teraz to z nás spadne, odrazíme sa k lepším výkonom a snáď aj k nejakým víťazstvám.

Zápas so Spartou bol pre nás o nádejí, ďalšiu šancu by sme už nemuseli vôbec dostať. Sme preto radi, že sme situáciu zvládli," povedal pre klubový web útočník Kladna Patrik Machač.

Trojbodový zisk proti Sparte sa vo štvrtok večer nerodil vôbec ľahko. Kladno prehrávalo v polovici stretnutia 1:2, ale potom skóre otočilo.

V 37. minúte vyrovnal bývalý hráč HC Košice Ladislav Zikmund, v 52. minúte strelil rozdielový gól legendárny Jaromír Jágr a poistku pridal do prázdnej bránky rakúsky obranca André Lakos.

"Opäť sme sa dostali do vedenia a tradične sme ho rýchlo stratili. Rozhodujúci moment bol v tretej tretine, keď neplatil gól Sparty.

Niekoľkokrát sme mali šťastie, keď súper netrafil prázdnu bránku. Po smolných zápasoch sme radi, že sa šťastie priklonilo k nám a získali sme tri body," doplnil tréner Kladna David Čermák.

Štyridsaťosemročný Jágr odohral v tejto sezóne 35 zápasov, v ktorých zaznamenal 28 bodov za 15 gólov a 13 asistencií.

Kladno sa v tabuľke nachádza na poslednom 14. mieste, ale po zisku troch bodov sa dotiahlo na predposledné Pardubice. Tie však majú zápas k dobru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Jágr sa opäť predviedol, proti Sparte strelil víťazný gól