Jágr podpísal zmluvu s Philadelphiou

Jaromír Jágr.
Jaromír Jágr. (Autor: TASR)
Tomáš Prokop|1. júl 2011 o 18:21

Český krídelník sa vracia po troch rokoch do zámoria. Dohodol sa s vedením Philadelphie Flyers.

BRATISLAVA. Jaromír Jágr sa predsa len vracia do NHL. Po tom, ako Pittsburgh stiahol ponuku na ročnú zmluvu v hodnote dvoch miliónov dolárov, podpísala česká hviezda kontrakt s Philadelphiou.

Ten znie na jeden rok a mal by byť v hodnote 3,3 milióna dolárov. Informáciu zverejnila kanadská televízia TSN na svojej webovej stránke.

Jágr strávil posledné tri sezóny v KHL, kde hrával za Omsk. Predtým patril k najlepším hráčom v NHL, kde obliekal dres Pittsburghu, Washingtonu a New Yorku Rangers. Jágr doteraz v NHL nazbieral 1599 bodov za 646 gólov a 953 asistencií.

"V utorok sme Jaromírovi ponúkli z nášho pohľadu veľmi férovú zmluvu na základe jeho záujmu vrátiť sa do tímu. Všetko sa však dlho naťahovalo, do rokovania vstúpili aj iné kluby a preto sme sa rozhodli ponuku stiahnuť. Jaromír ostane navždy legendou Pittsburghu a želáme mu všetko dobré v ďalšej kariére," uviedol generálny manažér Penguins Ray Sharo.

Rozhodnutie Jágra je pomerne prekvapujúce, lebo najväčší záujem mali podľa médií spomínaný Pittsburgh a Detroit, ktorý tesne po Penguins stiahol svoju ponuku. Podľa všetkého rozhodli peniaze, keďže Flyers ponúkli tridsaťdeväťročnému útočníkovi najlepšie podmienky.

Skúsený krídelník by mal nahradiť v zostave útočníkov Mika Richardsa s Jeffa Cartera, ktorých klub vytrejdoval minulý týždeň.

O angažovanie Jágra údajne prejavilo záujem až dvanásť klubov NHL, okrem spomínaných sa hovorilo aj o Buffale, Tampe Bay, Bostone či St. Louis.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jágr podpísal zmluvu s Philadelphiou