Jack Eichel: Cítim sa zle, že som s Buffalom nič nevyhral

Oh My Hockey|5. nov 2021 o 05:59

Bol dvojkou nabitého draftu, najväčším talentom po superhviezdnom Connorovi McDavidovi. Do Buffala mal konečne priviesť úspech.

Z Jacka Eichela urobili krátko po drafte kapitána. Americký forvard však nedokázal doviesť mužstvo do play-off. Sabres ťahajú sériu desiatich sezón bez postupu do nadstavbovej časti v rade.

"Neexistuje dosť dobrých slov, aby som dokázal úplne opísať tunajších fanúšikov. Milujú hokej, zaslúžia si víťazstvá. Mrzí ma, že som nemohol viac prispieť k úspechom, lebo si ich naozaj zaslúžia," povedal bývalý kapitán Sabres v rozhovore pre Johna Buccigrossa z ESPN. "Na fanúšikoch tu v Buffale mi naozaj, ale naozaj veľmi záleží."

Eichelovo pôsobenie v Buffale sa po dlhom naťahovaní skončilo. So Sabres sa dostali do bezvýchodiskového bodu. Hráč chcel podstúpiť operáciu, klub mu ju nechcel dovoliť. A musel byť vymenený, sťahuje sa do Vegas.

"Odkedy som sa zranil, bolo to ťažké. Veci okolo boli nepriaznivé, a to je v poriadku, ľudia sa vyrovnávajú s nepriazňou osudu, tak to bolo aj v mojom prípade," povedal. "Bol to dlhý proces, zahŕňal veľa napätia, ktorým sa naozaj nechcete zaoberať. Momentálne som šťastný, že som sa z toho dostal. Som šťastný, že sa konečne môžem posunúť."

Organizácia Vegas Golden Knights dovolí hráčovi absolvovať unikátnu operáciu krku na výmenu herniovaného disku. To bola podmienka trejdu.

"Veľmi si vážim organizáciu Vegas Golden Knights za to, že mi dala príležitosť pokračovať v tom, čo chcem robiť, vrátiť sa k hokeju a robiť to, čo milujem," odkázal.

V rozhovore pre Elliottea Friedmana 25-ročný forvard dodal, že si nie je istý, či by zostal v Buffale, aj keby mu povolili podstúpiť zákrok.

"V roku 2020 sa zmenilo vedenie. Zdalo sa, že smerujeme k ďalšej, nechcem povedať "prestavbe", no skrátka sme neboli v pozícii, že by sme sa snažili ísť za výhrami. Išiel som za manažmentom a povedal som, že sa mi táto myšlienka veľmi nepozdáva, a ak je to cesta, ktorou sa chcú vydať, že by možno bolo lepšie ma vymeniť," odkryl zákulisie diania.

Eichela vlani namotivoval príchod Taylora Halla, avšak sezóna sa skončila katastrofou. Jack z nej navyše odohral len 21 stretnutí.

Celkovo má Jack v NHL odohratých 375 zápasov so ziskom 355 (139+216) bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jack Eichel: Cítim sa zle, že som s Buffalom nič nevyhral