Kto bude najlepším trénerom v NHL? Na trofej Jacka Adamsa je nominované trio

Andrew Brunette.
Andrew Brunette. (Autor: TASR/AP)
TASR|19. máj 2022 o 20:25

Nominovaní sú tréneri Brunette, Gallant a Sutter.

NEW YORK. Cena Jacka Adamsa pre najlepšieho trénera v zámorskej NHL pozná svojich tohtoročných finalistov.

Uchádzať sa o ňu budú kormidelníci Andrew Brunette (Florida), Gerard Gallant (NY Rangers) a Darryl Sutter (Calgary). Jej zisk tak určite neobháji Rod Brind'Amour z Caroliny Hurricanes.

"Myslím si, že nominácia je zásluha celého personálu a našich hráčov, ktorí mi veľmi pomohli s prestupom do tímu," uviedol pre oficiálnu webstránku profiligy Brunette, ktorý sa pripojil k Floride v októbri.

Na lavičke nahradil Joela Quennevilla, ten odišiel v reakcii na prevalenie kauzy sexuálneho obťažovania v jeho bývalom klube Chicago Blackhawks.

Štyridsaťosemročný Brunette priviedol "Panthers" k zisku prezidentskej trofeje a najvyššiemu priemeru strelených gólov v lige na zápas (4,11) od roku 1996.

Víťaz Jack Adams Trophy zo sezóny 2017/18 Gerard Gallant s Rangers triumfoval 52-krát, čo je pre klub druhý najvyšší počet v základnej časti.

Gallant získal ocenenie ako kormidelník Vegas Golden Knights a vo finále bol taktiež ako kouč Floridy (2015/16).

Sutter je v užšej nominácii po 18 rokoch. Aj vtedy pôsobil v Calgary, s ktorým sa prebojoval do finále play off proti Tampe Bay (3:4 na zápasy).

V úvodnej plnohodnotnej sezóne svojho druhého pôsobenia v kanadskom klube s ním vyhral Pacifickú divíziu a dosiahol 111 bodov, čo je najviac od roku 1989 (117) keď získalo Calgary svoj jediný Stanleyho pohár.

Meno víťaza bude známe 2. júna počas finálových sérii jednotlivých konferencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kto bude najlepším trénerom v NHL? Na trofej Jacka Adamsa je nominované trio