Ivanovičová do štvrťfinále cez Wozniackú

SITA|21. jan 2008 o 03:26

MELBOURNE 21. januára (SITA) - Chronologicky piatou štvrťfinalistkou dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Australian Open v Melbourne (celková dotácia 20,6 milióna AUD, tvrdý ...

MELBOURNE 21. januára (SITA) - Chronologicky piatou štvrťfinalistkou dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Australian Open v Melbourne (celková dotácia 20,6 milióna AUD, tvrdý povrch Plexicushion) sa stala Srbka Ana Ivanovičová. Štvorka žrebu a od 14. januára nová trojka svetového rebríčka zvíťazila v pondelňajšom stretnutí osemfinálového 4. kola nad nenasadenou Dánkou s poľským pôvodom Caroline Wozniackou v ich premiérovom vzájomnom súboji za 95 minút 6:1, 7:6 (2).

Dvadsaťročná Belehradčanka Ivanovičová sa v druhej časti aj cez odvrátenie dvoch setballov vymanila zo stavu 3:5, následne nepremenila mečbalovú šancu v dvanástom geme, ale tajbrejk zvládla suverénne. Finalistka Roland Garros 2007 urobila proti predvlaňajšej finalistke súťaže dievčat na AO o 8 nevynútených chýb viac (29:21), ale bola výrazne lepšia v štatistike víťazných úderov (29:12). Srbka so švajčiarskou adresou premenila 4 z 9 brejkbalov, 17-ročná súperka len jednu takúto možnosť zo siedmich. Ivanovičová, ktorá si medzi najlepšími štyrmi zmeria sily s postupujúcou z duelu osmičky "pavúka" Američanky Venus Williamsovej a poľskej kvalifikantky Marty Domachowskej, už o dva zápasy prekonala svoje doterajšie maximum z Grandslamu Ázie a Pacifiku. Držiteľka piatich titulov z okruhu WTA bola v rokoch 2005 i 2007 v 3. kole.

Rodáčka z Odense Wozniacka, premožiteľka Slovenky Magdalény Rybárikovej vo finále dvojhry junioriek vo Wimbledone 2006 a momentálne 64. medzi profesionálkami, sa vlani v Londýne i na US Open prebojovala do 2. kola. Na južnej pologuli absolvovala svoj seniorský debut.


Dvojhra žien - 4. kolo (osemfinále):

Ana Ivanovičová (4-Srb.) - Caroline Wozniacká (Dán.) 6:1, 7:6 (2)


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ivanovičová do štvrťfinále cez Wozniackú