Rakitič by mal opustiť Barcelonu. Niektoré veci sa mi nepáčia, vraví

Ivan Rakitič.
Ivan Rakitič. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. feb 2020 o 11:32

Pozícia stredopoliara je v klube čoraz slabšia.

BRATISLAVA. Dni chorvátskeho futbalového záložníka Ivana Rakitiča v španielskom klube FC Barcelona sú, zdá sa, spočítané.

Vicemajster sveta z predvlaňajšieho šampionátu v Rusku po víkendovom dueli s Levante (2:1) novinárom v mixzóne otvorene povedal, že v organizácii zo štadióna Camp Nou existuje niekoľko vecí, ktoré sa mu nepáčia.

"Ľudia, ktorí v klube prijímajú dôležité rozhodnutia, vedia, čo mám na mysli. Všetci to vieme. Niektoré vecí sa mi nepáčia," povedal Rakitič podľa webu denníka AS.

Kontrakt 31-ročného stredopoliara s Barcelonou platí do konca budúcej sezóny a všetko nasvedčuje tomu, že počas tohtoročného leta sa cesty oboch zainteresovaných strán definitívne rozídu.

"Doteraz nebol čas o tom hovoriť. Chcel by som však otočiť list a pracovať najlepším možným spôsobom. A tiež chcem, aby moji spoluhráči, tréneri a fanúšikovia vedeli, že vždy zo seba vydám 100 percent," dodal bývalý hráč FC Sevilla či nemeckého Schalke 04 Gelsenkirchen.

Podľa španielskych médií pôvod Rakitičovej nespokojnosti v Barcelone pramení ešte na začiatku uplynulej sezóny 2018/2019.

Chorvát vtedy dostal finančne štedrejšiu ponuku od francúzskeho Paríža St. Germain. Prezident "blaugranas" Josep Maria Bartomeu mu sľúbil vylepšenie podmienok, ale k tomuto kroku nikdy nedošlo.

Rakitičova pozícia v tíme sa navyše výrazne oslabila po letnom príchode 22-ročného holandského záložníka Frenkieho de Jonga z Ajaxu Amsterdam.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Rakitič by mal opustiť Barcelonu. Niektoré veci sa mi nepáčia, vraví