Ivan Buchinger: Zápas s Karlosom by som zobral bez problémov

Buki má v pláne získať nie dva, ale rovno tri opasky šampióna!

Novopečený šampión ľahkej váhy Ivan Buchinger bol hosťom Attilu Végha v novej talkshow Spartakus Fight Gymu. Ako už na prvý pohľad mohlo byť jásné, bolo naozaj veselo, ale dozvedeli sme sa aj mnohé zaujímavé novinky.

Buchinger bol pritom donedávna pre domáce publikum pomerne neznámym pojmom, verní fanúšikovia ale vedeli, že patrí na európsku špicu. Aj napriek tomu ale súboj s Paradeiserom o titul ľahkej váhy bol veľký risk, keď bol zástupca OFA Bratislava od svojho súpera vyšší a mal aj opačný postoj, čo Bukimu veľmi nevyhovovalo.

“Musím sa priznať, že som Ivana od tohoto zápasu odhováral,” prezradil tréner Attila Végh. Buchinger ale napriek tomu súboj prijal, keďže šlo o titul a rolu zohral aj fakt, že ho na zápas Paradeiser vyzval.

Nakoniec mal duel jasný priebeh, keď už v úvode Buchinger dostal súpera na zem a tam bol už doma. “Nasadil som taký tesný body triangel, že som myslel, že už tento mi odklepe,” hodnotil techniku Buchinger, ktorá mu ale privodila zranenie kolena a v ďalších dňoch sa ukáže, aké je zranenie závažné.

Ukončenie nakoniec prišlo škrtením a tak sa zasa ukázalo, že na zemi je Buchinger takmer nezdolateľný. A aký to teda vlastní Ivan opasok v jiu jitsu? “Žiadny. Veď nepotrebujeme opasky, načo. Keď to máme v hlave, keď to máme v srdci, tak nepotrebujeme žiadne opasky.”

Už pred zápasom o titul v ľahkej váhe sa pritom skloňoval opasok pérovej váhy, kupodivu to ale nekončí ani tu a Végh má so svojim zverencom ešte väčšie plány! “Rozmýšľali sme, že budem mať opasok aj v 66-ke, ale je tam ešte jedna váha 77-ka a Dávid Kozma,” prezradil Buchinger, ktorý chce prepísať históriu a získať titul v troch váhových kategóriách.

Kozma by mu pritom mohol vyhovovať aj štylisticky, keďže tiež ide o zemiara a výškou neprevyšuje Paradeisera. Ak by Ivan nabral potrebnú hmotu, nemuselo by to byť márne ťaženie, čo prízvukuje aj Végh. “Dúfam, že to celé vyjde.”

Plán je teda jasný a ak bude treba, Ivan pôjde ešte ďalej, keď Attilovi jasne odpovedal na otázku, či by zobral zápas aj s Vémolom. “Ja by som zobral zápas s Karlosom bez problémov. Čo, dá ma na zem a pováľa ma troška, ja viem jiu jitsu,” prezradil položartom Buki.

Nech už šampiónovi do cesty príde ktokoľvek, Buchinger má okolo seba tím, ktorý ho vie pripraviť na každý duel. Hlavne zážitky s Lajošom Kleinom si pochvaľuje najviac. “Zážitky som mal strašné, len strašné. Pred ôsmimi rokmi, keď prišiel ku mne do gymu, tak sme ho zabíjali a teraz mi to všetko vracia,” so smiechom prezrádza Buchinger. Môžeme sa tak tešiť na množstvo výborných zápasov v podaní legendy domáceho MMA.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ivan Buchinger: Zápas s Karlosom by som zobral bez problémov